Focaccia (İtalyan)Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 350 ml su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeteri kadar un
- Kekik
- Zeytin
- Tereyağı
Focaccia (İtalyan)Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, şeker ve mayayı karıştırıp aktifleşmesi için birkaç dakika bekliyoruz.
- Kalan malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için en az 1 saat bekletiyoruz.
- Tepsiye hamuru yayıyoruz. Üzerini tereyağı, kekik ve zeytinlerle süslüyoruz ve zeytinlerin üzerine parmakla basıyoruz.
- 180 derece fırında ekmeğimizi 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.