
Focaccia Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1/2 (yarım) (Yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 paket instant maya
- 2.5 su bardağı un
- 1/2 (yarım) (yarım)çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Kekik- tuz – biberiye
- 6 tane çeri domates
- (Çeri yoksa normal domatesi biraz iri doğrayın)
Focaccia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ???? sizlere bir italyan ekmeği tarifi veriyorum. İnanın bayılacaksınız. Çocukların beslenmesine,haftasonu kahvaltıya süper yakışan bir tarif.
- Hamur için suyu ısıtın. Hamur malzemelerini un ve maya hariç karıştırın. Unu kontrollü ekleyin.
- Unun üzerine instant mayayı dökün namus ele hafif yapışan bir kıvamda olacak.
- Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Hamurunuz iyice kabardıktan sonra yağladığınız tepsiye dökün. Ben borcam kullandım.
- Hamuru tepsiye elinizle yayın üzerine streç film veya dolap poşetini ikiye keserek kapatın.
- 1 saatde tepside mayalansın. Siz bu arada üzerine süreceğiniz zeytin yağına sarımsağı rendeleyip karıştırın.
- Bir kenarda beklesin.
- Tepside mayalanma süresi dolunca sarımsaklı yağı hamurun her tarafına elinizle eşit yayın.
- Hamurun üzerine parmaklarınızı aralıklı aralıklı batırın resimde var.
- Üzerine kekik varsa biberiye dökün.
- Domatesi biraz iri doğrayıp hafifce hamura batırın.
- Üzerine biraz tuz serpin ve 200 derece fırında pişmeye bırakın.Üzeri çok kızarmadan fırından çıkartın. Lezzetine doyamayacaksınız.