Foccacia (Fokaça) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı toz maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 5-6 adet kiraz domates
- 1 paket mozzarella ya da istediğiniz bir peynir
- Taze biberiye yahut fesleğen
- Tuz
- Zeytin yağı
Foccacia (Fokaça) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ele yapışmayacak, yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım ( ben akşamdan hazırlayıp dolaba atmıştım).
- Yağlanmış yada yağlı kağıtlı fırın kabına hamur alınır elle yayılır üzerine dilimlenmiş domates peynir ve biberiye yerleştirilir tuz serpiştirilir ve biraz sıvı yağ gezdirilip evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. ( sıcak servis edin derim).