Foccacia Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 paket süratli maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı gerçek zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çeri domates
- 1 kase zeytin
- Zeytin yağı
- 1 adet küçük soğan
- Biber
- Kaşar peyniri
- Biberiye (Ben maydanoz kullandım)
- Kekik
Foccacia Tanımı Yapılışı
- Unu suyu mayayı şekeri karıştırıyoruz yumuşak bir hamur olmalı tuzunu ve yarım çay bardağı kadar zeytin yağını ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz streç sarıp bekletiyoruz.
- Hamur kabarınca içine ayıkladığımız zeytin ve kekik ekleyip hafif yoğuruyoruz tepsiye alıp tepsi mayası için bekletin.
- Hamura nazaran tepsi seçin hamur çok kalın olmasın kabaracak bazlama ekmeği kadar kalınlığı olsa kâfi.
- Üzeri göz, göz kabarınca tekrar yarım çay bardağı zeytin yağını üzerine sürüyoruz.
- Ortalara domates, peynir, soğan, biberiye, biber, isteğiniz materyal ile ortalara batırarak dizin 15 dakika daha bekletin. Son kademe fırında üzeri kızarana kadar pişirin.