Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Böyle Bir Lezzet

Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Böyle Bir Lezzet
0
74

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için :
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Yeteri kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz)
Üstüne gelicek materyaller :
  • 1 tane domates
  • 1 tane kapya biber
  • 1 avuç çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 8-10 tane çekirdeksiz siyah zeytin
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • 1 tutam biberiye yahut rastgele bir kokulu baharat ot isteğe bağlı

Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamurun hazırlanışı. 1 bardak ılık su, şeker, tuz ve maya yoğurma kabında eritip, denetimli bir formda un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. 10 dakika üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz.
  3. 10 dakika sonra hamuru fırın kabımıza alıp, üzerine göz kararı çokça zeytinyağı dökerek elimizle kabımıza hamuru yayıyoruz. Parmaklarımızla kuvvetli bastırarak çukurlar oluşmasını sağlıyoruz.
  4. Üzerinin hazırlanışı:domates ve biberleri istediğimiz üzere kesiyoruz.
  5. Hamurumuzun üstüne uygunca bastırarak yerleştiriyoruz.
  6. Son olarak biraz daha üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.????Not:hamuru fırın kabına koymadan evvel biraz un serpin kabın alt tabanına.
Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İtalyan Ekmeği (Focaccia) Tanımı İçin Gereçler Materyalleri İçin 650gr un (5 su bardağı )2,5 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tuz1,5 yemek kaşığı toz şeker4 yemek kaşığı zeytinyağı1 paket ınstant mayaYarım çay bardağı zeytinyağı (Fırın kabına alırken ) Üzeri İçin ZeytinDomatesBiberiyeTaze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su1 paket kuru mayaÇeyrek çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Üzeri için: Çeyrek çay bardağı zeytinyağ1 çay kaşığı kimyonPulbiber yahut fesleğen (Baharat kullanabilirsiniz ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Focaccia (İtalyan)Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 350 ml su1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz3  yemek kaşığı zeytinyağıYeteri kadar un Üzerine İçin; KekikZeytinTereyağı Focaccia (İtalyan)Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ilık su, şeker ve mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt (ılık)1 çay bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 çay kaşığı şeker1,5 çay kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ4 su bardağı un Biberli harcı için; 1 çay bardağı sıvı yağ2 adet soğan1,5 yemek kaşığı biber salçası2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Focaccia (İtalyan Ekmeği) Nefis Çok Farklı Bir Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4 su bardağı un1,5 su bardağı ılık su1 pakeket instant maya1 yemek kaşığı toz şeker1 dolu tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için; 5-6 adet çeri domates5-6 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt