Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 1 kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Yeteri kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz)
- 1 tane domates
- 1 tane kapya biber
- 1 avuç çekirdeksiz yeşil zeytin
- 8-10 tane çekirdeksiz siyah zeytin
- Yeteri kadar zeytinyağı
- 1 tutam biberiye yahut rastgele bir kokulu baharat ot isteğe bağlı
Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun hazırlanışı. 1 bardak ılık su, şeker, tuz ve maya yoğurma kabında eritip, denetimli bir formda un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- 10 dakika üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz.
- 10 dakika sonra hamuru fırın kabımıza alıp, üzerine göz kararı çokça zeytinyağı dökerek elimizle kabımıza hamuru yayıyoruz. Parmaklarımızla kuvvetli bastırarak çukurlar oluşmasını sağlıyoruz.
- Üzerinin hazırlanışı:domates ve biberleri istediğimiz üzere kesiyoruz.
- Hamurumuzun üstüne uygunca bastırarak yerleştiriyoruz.
- Son olarak biraz daha üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.????Not:hamuru fırın kabına koymadan evvel biraz un serpin kabın alt tabanına.