bilgisayarci
FD Üye

Föyteli Kabaklı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 1 föyte hamuru (Föyte Fransa’da milföy hamuru gibi)
- 3 adet kabak
- 2 adet soğan
- 10 kadar çeri domates
- 2 yemek kaşık kuru frenk soğanı
- 1 kase doğranmış maydanoz
- 1 kase beyaz peynir
- 1 yemek kaşık kuru soğan
- 1 yemek kaşık sarımsak tozu
- 1 yemek kaşık karabiber
- Tuz
- 1 kase sıvı yağı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Föyteli Kabaklı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları küp küp doğrayın.
- Domatesleri de 4 de bölün doğrayın bir kenara alın.
- 1 tencerede sıvı yağı ısıtın doğradığınız kuru soğanları alıp, pembeleşinceye dek kavurun.
- Ardından doğradığınız domates ve kabakları doğranmış maydanozu de ilave edip, baharatları tuzu da ekleyin kabaklar yumuşayana dek soteleyin ve ardından ocağın altını kapatın.
- Beyaz peyniri içine katın ve karıştırın.
- 1tart tepsisine kaydı ile birlikte föyte hamurunu yerleştirin hazırladığınız kabaklı karışımı hamurun içine dökün güzelce yayın fazla gelen hamuru kesin ve alın.
- Isıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30dk pişmeye bırakın ve son 10 dk kala üzerine kaşar peyniri serpin sıcak ya da ılık olarak servis edin.