bilgisayarci
FD Üye
Frambuaz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı frambuaz
- 2 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Frambuaz Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güzel pazar günü olsun buzluğumda kalan ufalanmış frambuazları değerlendirdim. Evde de reçel yoktu çok güzel oldu geçelim tarife.
- İlk önce frambuazları tencereye alın şekeri, suyu ekleyin 15 dakika pişirin.
- Limon suyunu ekleyin 15 dakika daha pişirin.
- En son yağı ekleyin ocaktan alın sıcak sıcak kavanozlara doldurun ağızlarını silin güzelce sıkarak kapatın, ters çevirin.
- Dolapta muhafaza edin harika oluyor mutlaka deneyin her türlü meyveden olur afiyet olsun.