bilgisayarci
FD Üye
Frambuaz Soslu Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 80 gram sütlü çikolata
- 1 çay bardağı frambuaz
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 bardak ılık su
Frambuaz Soslu Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikser ile yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından üzerine sıvı yağ, süt, un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim, mikser ile tüm materyaller karışana kadar güzelce çırpalım.
- Kullanacağımız kalıbın tabanını evvel fırça yardımı ile yağlayalım akabinde 1 kaşık un döküp kalıbın her yerine yayılmasını sağlayalım.
- Hazırladığımız hamurumuzu kalıba boşaltalım ve kekimizi evvelce ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
- Çikolata sosu için ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, şeker ve kakaoyu alarak karıştıralım ve sosumuzu kaynamaya bırakalım.
- Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatarak içerisine çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Sosumuzu soğuması için bekletelim.
- Frambuaz sosu için ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, şeker ve frambuazları alarak karıştıralım ve sosumuzu kaynamaya bırakalım.
- Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatarak içerisine 1 kaşık nişasta ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
- Pişen kekimizi fırından alalım, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açalım.
- Kekin üzerine sosunu dökelim ve sosu güzelce içerisine çekebilmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Yaklaşık 1 saat sonra kalıbı servis tabağına zıt çevirerek kalıptan çıkmasını sağlayalım.
- Üzerini eritilmiş çikolata ve fındık ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.