Frambuazla Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı İçin;
- 1.5 paket petibör ya da burçak bisküvi
- 150 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 300 gram labne peyniri
- 200 ml krema
- 1.5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ahududu
- 1 su bardağı su
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Frambuazla Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bisküvileri rondodan geçiriyoruz erittiğimiz tereyağı bisküvi ile karıştırıyoruz isteğe göre ceviz katabilirsiniz ince çekilmiş bir şekilde.
- Borcama eşit bir şekilde yayıp bastırınız.
- Kreması için önce yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra geriye kalan malzemeleri ekliyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
- İyice bastırdığımız bisküvili tabanın üstüne döküyoruz 160 derecede 50 dk pişiriyoruz. Fırına bir kase ile su koyarsanız daha iyi pişmesini ve şişmemesini sağlarsınız.
- Sosu için küçük bir tencereyi ocağın üstüne alalım kısık ateşte önce su ile nişastayı açıyoruz.
- Daha sonra şeker ile ahududu eklenerek iyice çırpılır kaynara çıktıktan sonra kıvam alınca soğumaya bırakılır. İsteğe göre renklendirici eklenir 1-2 damla.
- Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kekin üzerine sos eşit bir şekilde yayılır.
- Buzdolabında 7-8 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Frambuazla Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı