Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Frambuazlı Cheescake

Frambuazlı Cheescake
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
frambuazli-cheescake.jpg

Frambuazlı Cheescake Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta+1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket şekerli vanilin
Alt taban için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz üzere çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt
Üzerinin sosu için;
  • 250 gram frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket şekerli vanilin

Frambuazlı Cheescake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondoda un üzere yapana kadar çekiyoruz.
  2. Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ek edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
  3. Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ek edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla nişastasını eritip içine ek edip kaynatmaya başlıyoruz.
  4. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ek edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Alt taban için kelepçeli kalıbımızı yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir formda yerleştirip dolaba bırakıyoruz.
  6. Labne peyniri farklı bir kapta 3 dakika kadar çırpıyoruz.
  7. Kremayı da birebir halde başka bir kapta hafif katılaşana kadar çırpıp 2 sinide birebir kabın içine alıp içine şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  8. Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.
  9. En son unu ve vanilyasını ek edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz.
  10. Kalıba yavaşça vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp evvelden ısıtılmış fırında birinci 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz.
  11. 1 saat sonra sallandığınızda sallanmıyorsa olmuş demektir. Afiyet olsun????
⚡Kalıbımızın kenarlarını folyo ile kaplıyoruz, uzun müddet fırında kaldığı için folyo sayesinde kenarları yanmamış olacak.

⚡Fırının kapağını 1 saatten evvel açmıyoruz.

⚡Fırının içine ısıya güçlü bir kap içerisinde su koyuyoruz, böylece çatlamıyor.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt