Frambuazlı Cheescake Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram labne peyniri
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yumurta+1 yumurtanın sarısı
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı toz üzere çekilmiş fındık
- Yarım çay bardağından biraz az süt
- 250 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 paket şekerli vanilin
Frambuazlı Cheescake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondoda un üzere yapana kadar çekiyoruz.
- Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ek edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
- Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ek edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla nişastasını eritip içine ek edip kaynatmaya başlıyoruz.
- Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ek edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Alt taban için kelepçeli kalıbımızı yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir formda yerleştirip dolaba bırakıyoruz.
- Labne peyniri farklı bir kapta 3 dakika kadar çırpıyoruz.
- Kremayı da birebir halde başka bir kapta hafif katılaşana kadar çırpıp 2 sinide birebir kabın içine alıp içine şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.
- En son unu ve vanilyasını ek edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz.
- Kalıba yavaşça vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp evvelden ısıtılmış fırında birinci 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz.
- 1 saat sonra sallandığınızda sallanmıyorsa olmuş demektir. Afiyet olsun????
Fırının kapağını 1 saatten evvel açmıyoruz.
Fırının içine ısıya güçlü bir kap içerisinde su koyuyoruz, böylece çatlamıyor.