Frambuazlı Cheesecake Tarifi İcin Malzemeler
*500 gr labne peynir
*1 paket sıvıkrema
*1, 5 su bardağı tozşeker
*4 adet yumurta
*4 yemek kaşığı un
*1 paket şekerli vanillin
Alt tabanı icin:
*2 paket eti burcak biskuvisi
*1 cay bardağı sut
*100 gr tereyağ
Frambuaz sosu icin:
*250 gr dondurulmuş frambuaz
*5 yemek kaşığı tozşeker
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı nişasta
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Cheesecake in tabanı icin biskuvileri rondodan gecirip ufaltalım
*Uzerin sutu ve eritilmiş tereyağı dokup iyice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kelepceli fırın kalıbının uzerine eşit bir şekilde yayıyoruz ve buz dolabında bekletiyoruz
*Sıvıkremayı koyu kıvam alana kadar cırpalım
*Labneyi ilave edelim ve cırpalım
*Daha sonra sırayla şeker, un, yumurta ve toz şekeri ilave ederek tekrar cırpalım
*Buzdolabındaki kek tabanını alıp karışımı uzerine dokelim
*Onceden ısıtılmış fırında once 10 dakika 200 derecede sonra yaklaşık 1 saat 170 derecede pişirelim ve soğumaya bırakalım
*Frambuazlı sosu icin uygun bir tencereye nişasta haric tum malzemeleri koyup karıştıralım
*Nişastayı 1 cay bardağı suyla karıştırıp sosun icine dokelim ve pişirmeye bırakalım
*12 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım Soğuyan sosu pure haline getirip kekin uzerine dokup 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
şimdiden afiyet olsun
*500 gr labne peynir
*1 paket sıvıkrema
*1, 5 su bardağı tozşeker
*4 adet yumurta
*4 yemek kaşığı un
*1 paket şekerli vanillin
Alt tabanı icin:
*2 paket eti burcak biskuvisi
*1 cay bardağı sut
*100 gr tereyağ
Frambuaz sosu icin:
*250 gr dondurulmuş frambuaz
*5 yemek kaşığı tozşeker
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı nişasta
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Cheesecake in tabanı icin biskuvileri rondodan gecirip ufaltalım
*Uzerin sutu ve eritilmiş tereyağı dokup iyice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kelepceli fırın kalıbının uzerine eşit bir şekilde yayıyoruz ve buz dolabında bekletiyoruz
*Sıvıkremayı koyu kıvam alana kadar cırpalım
*Labneyi ilave edelim ve cırpalım
*Daha sonra sırayla şeker, un, yumurta ve toz şekeri ilave ederek tekrar cırpalım
*Buzdolabındaki kek tabanını alıp karışımı uzerine dokelim
*Onceden ısıtılmış fırında once 10 dakika 200 derecede sonra yaklaşık 1 saat 170 derecede pişirelim ve soğumaya bırakalım
*Frambuazlı sosu icin uygun bir tencereye nişasta haric tum malzemeleri koyup karıştıralım
*Nişastayı 1 cay bardağı suyla karıştırıp sosun icine dokelim ve pişirmeye bırakalım
*12 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım Soğuyan sosu pure haline getirip kekin uzerine dokup 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
şimdiden afiyet olsun