Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ yahut margarin
- 400 gram labne peyniri
- 1 kutu krema
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
- Bisküvilerimizi rondadan geçiriyoruz eritilmiş tereyağ ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- Bir bardak yardımıyla tabanı düzleştirip sıkıştırıyoruz tabanımız hazır buzdolabına alıp dinlendiriyoruz.
- Farklı bir yerde krema dolgusu için labnemizin suyunu süzüyoruz, üzerine kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtaları da tek tek ilave edip azcık karıştırıyoruz çok karıştırıldığında sıvılaşabiliyor.
- Un, nişasta ve şekeri de ekleyip çırpıyoruz çok katı olmayan akışkan kıvamlı bir krema elde ediyoruz.
- Dolabımızda bekleyen tabanımızın üzerine dolguyu döküyoruz tezgaha bir iki kere vurup düzleşmesi sağlıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fansız fırında 160 derecede 45 dk denetimli pişiriyoruz.
- Bir borcama su doldurup fırınımızın alt kısmına yerleştiriyoruz üzeri çatlamaması için. ????.
- Üzeri için sosu hazırlayayım frambuazları şeker nişasta ve su ile yumuşayıp yoğunlaşıncaya kadar çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz sosumuz hazır????.
- Fırından çıkan kekimizin birinci sıcağı gittikten sonra sosla buluşturup üzerine döküyoruz.
- 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp dilediğimiz üzere süslüyoruz.
- (ben beyaz çikolatayı benmari tarzı eriterek buzdolabı poşetinin içerisine koyup kürdan yardımıyla delip süsledim. ).
- En eğlenceli kısmı bu olsa gerek ve cheesecakemiz hazır????
afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.