
Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
- 500gr labne peyniri
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 250 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Alt tabanı için, bisküvileri rondoda un üzere yapana kadar çekiyoruz.
- Eritmiş olduğumuz tereyağını ek edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
- Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ek edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ek edip kaynatmaya başlıyoruz.
- Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ek edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı yeterlice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir formda yerleştirip dolaba koyuyoruz.
- Labne peyniri başka bir kapta 3 dakika kadar çırpıyoruz.
- Kremayı da birebir halde farklı bir kapta hafif katılaşana kadar çırpıp 2 sinide birebir kabın içine alıp içine şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.
- En son unu ve vanilyasını ek edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz. Bu ortada dökmeden evvel kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Böylece uzun müddet fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.
- Kalıba yavaşça vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayalım. Fırının alt kısmına bir tepsiye yarıya kadar su bırakalım. Bu tatlımızın çatlamasını önler. 180 derece fırında kapağını 1 saatten evvel asla açmıyoruz.
- 1 saat sonra kapağı açtığımızda cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.
- Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp frambuaz modülleriyle süslüyoruz ve dolapta 1 gece dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.