Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
frambuazli-cheesecake.jpg

Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

  • 500gr labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
Alt Taban İçin
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzerinin Sosu İçin
  • 250 gram frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Alt tabanı için, bisküvileri rondoda un üzere yapana kadar çekiyoruz.
  2. Eritmiş olduğumuz tereyağını ek edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
  3. Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ek edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ek edip kaynatmaya başlıyoruz.
  4. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ek edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı yeterlice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir formda yerleştirip dolaba koyuyoruz.
  6. Labne peyniri başka bir kapta 3 dakika kadar çırpıyoruz.
  7. Kremayı da birebir halde farklı bir kapta hafif katılaşana kadar çırpıp 2 sinide birebir kabın içine alıp içine şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  8. Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.
  9. En son unu ve vanilyasını ek edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz. Bu ortada dökmeden evvel kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Böylece uzun müddet fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.
  10. Kalıba yavaşça vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayalım. Fırının alt kısmına bir tepsiye yarıya kadar su bırakalım. Bu tatlımızın çatlamasını önler. 180 derece fırında kapağını 1 saatten evvel asla açmıyoruz.
  11. 1 saat sonra kapağı açtığımızda cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.
  12. Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp frambuaz modülleriyle süslüyoruz ve dolapta 1 gece dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt