Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Krema için:
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 adet limon kabuğu rendesi (Ve suyu)
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu sıvı krema
- 600 gram labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 300 gram frambuaz (Donmuş ya da taze)
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kalıbın her tarafını margarin yada tereyağı ile yağlayın yağın üzerine yağlı kağıdı yapıştırın.
- Daha sonra kalıbın dışını tabanını folyo ile kaplayın.
- Meyveleri yarım su bardağı şeker bir bardak su ile homojen hale getirip karıştırın kenara alın.
- Taban için bisküvileri rondoya alın.
- 125 gram eritilmiş tereyağı üzerine ekleyip rondodan, bisküvilerle birlikte geçirin.
- Tereyağı bisküvi karışımını kalıba dökün ve bardak yardımıyla sıkı olacak şekilde bastırın. Dolaba kaldırın.
- Krema için; tüm krema malzemelerini pürüzsüz olacak şekilde mikser ile çırpın.
- Buzdolabından çıkardığınız kalıba kremayı dökün.
- Bir fırın kabına yaklaşık 3 su bardağı su ilave edip içine kalıbı yerleştirerek 30 dakika 180 derecede; 25 dakika da 150 derecede pişirin.
- Daha sonra fırını kapatıp 45 dakika fırın içinde bekletin.
- Cheesecake soğumaya alındıktan sonra meyveli sosu hazırlamaya başlayın. Dolaptan çıkardığınız frambuazları blendırdan geçirin.
- Su ile 2 yemek kaşığı nişastayı ayrı bir yerde açın.
- Frambuazların üzerine ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Sos yoğun kıvama gelince içine bir paket vanilya ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Cheesecake soğuyunca üzerine sosu dökülür ve buzdolabına kaldırılır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun