Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr mascarpone
- 200 gr sıvı krema
- 4 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 tane yumurta (1 tane sarısı)
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gr tereyağı (Eritilmiş)
- 4yemek kaşığı süt
- 250 gr frambuaz (Ben buzlu kulandım)
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı nişasta (Yarım bardak suyla eritelim)
- 1 paket vanilya
- 1 bardak şeker
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bisküvi rondadan geçirelim ve tereyağı ve sütü dökelim ve karıştıralım kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim ve bisküvileri kalıba dökelim ve kenara alalım.
- Daha sonra mascarpone ve diğer malzemeleri sırasıyla dökelim. Son olarak yumurtaları ekleyelim ve bisküvilerin üzerine dökelim ve kalıbı jiletinle kaplayalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 200ç de 10 dakika pişirdikten sonra fırının ayarını 160 derece kısalım ve toplam 45 dakika veya fırına göre 1 saat pişirelim.
- Fırından çıkan cheesecake 20 dakika dinlendikten sonra frambuazlı sosumuzu üzerine dökelim ve buzdolabına üzerini kapatarak kaldıralım 1 saat dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.