Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Frambuazlı İrmik Tatlısı

Frambuazlı İrmik Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
frambuazli-irmik-tatlisi.jpg

Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Taban kısmı için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ (Arzuya göre margarin)
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • Vanilya
Sosu için;
  • 2 su bardağı frambuaz (Vişne yada frenk üzümüde kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle taban kısmı için bisküvimizi blandrda çektirelim.
  2. Ardından erittiğimiz tereyağını ilave edip karıştıralım.
  3. Bisküvimizi borcam yada kalıbımızın tabanına yayıp bardakla bastıralım.
  4. Ardından soğuması için buz dolabına kaldıralım.
  5. Muhallebisi için tencereye malzemeleri alıp karıştıralım.
  6. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika karıştırarak pişirelim. Yoğun bi kıvam alınca ocaktan alalım.
  7. Buz dolabında dinlendirdiğimiz bisküvilerin üzerine yayalım.
  8. Sosu için malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
  9. Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alıp muhallebimizin üzerine yayalım.
  10. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt