
Frambuazlı Magnolia Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta(buğday)
- 1 çay bardağı toz şeker(ajda bardak)
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema(200ml)
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 kase frambuaz
- Yarım çardağından biraz fazla su
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Frambuazlı Magnolia Tanımı Yapılışı
- Tencereye sütü alalım üzerine un yumurta şeker ve nişastayı ekleyip düzgünce karıştıralım .
- Daha sonra ocağa alarak kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim .
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp içerisine bir yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya ekleyip çırpalım.
- Daha sonra ılıması için kenara alalım bu ortada üzeri kabuk tutmaması için orta ara karıştıralım.
- Ilıdıktan sonra içerisine bir paket kremayı ekleyip mikserle güzelce çırpalım.
- Frambuazlı sos için bir kase frambuazı rondodan geçirelim sos tavasına alalım .
- Üzerine şeker nişasta ve yarım çay bardağından biraz fazla suyu ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Bir paket burçak bisküviyi rondodan geçirelim birer kaşık dolusu kupların altına ekleyelim.
- Üzerine muhallebi ve frambuazlı sostan ekleyelim tüm kuplara eşit biçimde dağıtalım .
- Benim kuplarımla 6 adet çıktı üzerini kremşanti ve meyvelerle süsledim dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.