teknolojiuzmani
FD Üye

Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 200 gr sıvı krema
Frambuazlı Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için.İlk olarak yumurtaları çırpma kabına alalım mikserle çırpalım.
- 2- 3 dakika sonra 1 su bardağı şekeri ekleyelim onu da çırpalım.
- Un ,kabartma tozu ,vanilya elekden geçirip hepsini en sonda çırpınız.
- Borcamı margarin ile yağladım altına da un serptim borcama döktükten sonra masaya hafifçe vurunuz borcamı 170 derece de pişiriniz kapağı hiç açmayın.
- Kekimizi soğumaya alınız.
- Kekimiz soğurken sütlü sosu yapalım.Ayrı bir kabın içine 5 su bardağı sütü 4 yemek kaşığı şekeri kremayı alalım çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine sütlü sosumuzu dökelim.
- Sütlü sosumuz çekince 2 paket krem şantiyi üzerine yapalım.
- Krem şanti için üzerine ayırmayı unutmayınız.
- Dolapda 1 saat kadar beklettikten sonra hazır frambuazlı sosu üzerine dökünüz.