Frambuazlı Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı fındık içi
- 600 gram labne peynir
- 200 ml sıvı krema
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı vişne komposto suyu
- Yarım su bardağı vişne
- Yarım su bardağı frambuaz (Dondurulmuş olabilir)
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
Frambuazlı Vişneli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 22-24 cm ayarlanabilir kelepçeli kalıbımızın iç kenarlarını yağlı kağıt ile saralım. (kağıdın kalıba yapışması için hafif margarin sürebiliriz. ) Kelepçeli kalını yeniden yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin ortasına yerleştirelim.
- Bisküvileri robottan geçirelim ve üzerine eritilmiş yağı ve fındık içini ek edip güzelce karıştıralım. Kalıbın tabanına eşit biçimde yayalım ve bir su bardağının taban kısmıyla bastırarak sıkıştıralım.
- Eşit hale getirelim ve buzluğa kaldırıp 10 dakika bekletelim. O sırada kremayı hazırlayalım. Evvel labne ve kremayı çırpalım. Sırayla başkalarını ek edelim. Dikkat edilmesi gereken nokta yumurtaları tek tek ilave etmek ve az çırpmak.
- Dondurucudan aldığımız bisküvi tabanının üzerine kremayı ek edelim ve fırına vermeden evvel bu sefer kalıbın dış kısmını alüminyum folyo ile saralım ki kreması beyaz kalsın.
- Sonra fırının alt kısmına su dolu bir kase koyalım. (Bu cheesecakenin çatlamasını önlüyor)önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar fırının kapağını hiç açmadan 45-50 dakika pişirelim.
- Sonra fırını kapatıp kapağını aralayalım kreması sallanmıyorsa olmuş demektir ve 20-25 dakika fırında bekletelim. O sırada sosu hazırlayalım. Tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını yakalım.
- Manzara bütünlüğü açısından vişnelerin çekirdeğini çıkartmadım dilerseniz siz çıkartabilirsiniz. Sos yoğunlaşıp göz göz olunca 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Cheesecake ve sos ılıyınca üzerine dökelim ve soğuması için dolaba kaldırıp 1 gece dinlendirelim. 1 gece sonra dilediğimiz biçimde süsleyip dilimleyerek servis edebiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.