Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Frambuazlı Vişneli Cheesecake

Frambuazlı Vişneli Cheesecake
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
frambuazli-visneli-cheesecake.jpg

Frambuazlı Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık içi
Kreması İçin
  • 600 gram labne peynir
  • 200 ml sıvı krema
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Sosu İçin
  • 1,5 su bardağı vişne komposto suyu
  • Yarım su bardağı vişne
  • Yarım su bardağı frambuaz (Dondurulmuş olabilir)
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker

Frambuazlı Vişneli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle 22-24 cm ayarlanabilir kelepçeli kalıbımızın iç kenarlarını yağlı kağıt ile saralım. (kağıdın kalıba yapışması için hafif margarin sürebiliriz. ) Kelepçeli kalını yeniden yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin ortasına yerleştirelim.
  2. Bisküvileri robottan geçirelim ve üzerine eritilmiş yağı ve fındık içini ek edip güzelce karıştıralım. Kalıbın tabanına eşit biçimde yayalım ve bir su bardağının taban kısmıyla bastırarak sıkıştıralım.
  3. Eşit hale getirelim ve buzluğa kaldırıp 10 dakika bekletelim. O sırada kremayı hazırlayalım. Evvel labne ve kremayı çırpalım. Sırayla başkalarını ek edelim. Dikkat edilmesi gereken nokta yumurtaları tek tek ilave etmek ve az çırpmak.
  4. Dondurucudan aldığımız bisküvi tabanının üzerine kremayı ek edelim ve fırına vermeden evvel bu sefer kalıbın dış kısmını alüminyum folyo ile saralım ki kreması beyaz kalsın.
  5. Sonra fırının alt kısmına su dolu bir kase koyalım. (Bu cheesecakenin çatlamasını önlüyor)önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar fırının kapağını hiç açmadan 45-50 dakika pişirelim.
  6. Sonra fırını kapatıp kapağını aralayalım kreması sallanmıyorsa olmuş demektir ve 20-25 dakika fırında bekletelim. O sırada sosu hazırlayalım. Tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını yakalım.
  7. Manzara bütünlüğü açısından vişnelerin çekirdeğini çıkartmadım dilerseniz siz çıkartabilirsiniz. Sos yoğunlaşıp göz göz olunca 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  8. Cheesecake ve sos ılıyınca üzerine dökelim ve soğuması için dolaba kaldırıp 1 gece dinlendirelim. 1 gece sonra dilediğimiz biçimde süsleyip dilimleyerek servis edebiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Portakallı Chesscake Tanımı İçin Materyaller 2 paket burçak bisküvi100 gram margarin yahut tereyağı1 çay bardağı fındık içi Kreması için: 600 gram labne peynir200 ml sıvı krema3 adet yumurta2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya Sosu için: 1.5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Alt taban için; 2 paket burçak bisküvi5 yemek kaşığı tereyağı Kreması için; 300 gram labne400 gram krema1 adet yumurta1 su bardağı şeker1 paket vanilya2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı un Frambuazlı üst sos için; 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Tabanı için : 2 paket burçak bisküvi100 gram tereyağ Kreması için : 600 gr labne peyniri200 ml sıvı krema3 adet yumurta2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı şeker1 paket vanilya Sosu için : 2.5su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Labnesiz Nefis Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Taban için; 1,5 paket burçak bisküvi yahut petibör1,5 yemek kaşığı tereyağı Kreması için; 2 adet yumurta1 su bardağı toz şeker350 gram süzme yoğurt200 gram sıvı krema1 paket vanilya4 yemek kaşığı un Sos için; 1 su bardağından bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller 500 gram labne peyniri1 paket krema1.5 su bardağı toz şeker4 yemek kaşığı un4 adet yumurta ve 1 yumurta sarısı1 paket vanilya Alt tabanı için; 2 paket burçak bisküvi100 gram eritilmiş tereyağı1 su bardağı toz üzere çekilmiş fındıkYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt