Frambuazlı Yaz Pastası Tanımı İçin Materyaller
Tart Hamuru İçin
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un dolu değil
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 su bardağı dolu frambuaz yahut böğürtlen
- 1 yemek kaşığı nişasta doruklu değil
- 3 yemek kaşığı şeker
Frambuazlı Yaz Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kek hamurunu yapalım yumurta ve şekeri çırpın öbür gereçleri de ekleyin çırpın yağlanmış tart kalıba dökün 180 derece fırında pişirin.
- Krema için süt şeker un ekleyip karıştırarak pişirin kaynadıktan sonra içine yağ ve vanilya ekleyin karıştırın soğumaya bırakın soğuduktan sonra labneyi ekleyip uygunca çırpın.
- Soğuyan keki zıt çevirin içine kremayı yayın frambuazları tencereye alın içine şekeri ve nişastayı ekleyip hafif ezilene kadar kaynatın altını kapatın kremanın üstüne yayın.
- Dolapta 2 saat dinlendirin üstte dediğim üzere bir gece beklerse alanda hoş olur şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ????