Fransız Macaron Tanımı İçin Malzemeler
- 75 gram badem tozu
- 75g pudra şekeri
- 75 gram toz şeker
- 62 gram yumurta beyazı
- Renklendirici
Fransız Macaron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar fransada yaşıyorum ve 1 yıldır yaptığım macaron tanımını sizlerle paylaşmak istedim.
- İlk olarak badem tozunu mixer den geçirmeniz lazım zira çok ince toz halinde olacak, onu yaptıktan sonra süzgeç yardımıyla badem tozunu ve pudra şekerini bir borcam içine süzgeçten geçirmeniz lazım.
- Daha sonra yumurta beyazını güzelce çırpmalısınız.
- Yumurta beyazı beze haline gelince tozları içine aktarın ve isteğe nazaran renklendirici katabilirsiniz.
- Robotun kağıt dediğimiz çırpma aleti yardımıyla 40 saniye en düşük süratte çırpın ve durdurun. Bu süreç bittikten sonra kaşık yardımıyla bir kaç sefer karıştırın ve sıkma torbasına boşaltın.
- Tepsiye yağlı kağıt yahut silikon koyup üstüne birbirine yapışmayacak formda yuvarlaklar yapmanız gerek tıpkı fotoğraftaki üzere.
- Bunları yaptıktan sonra 1 saat bekletip 140 derece fan lı ayarda 13 – 14 dkk pişirmeniz lazım. Ve macaronlarınız hazırdır.
- İçinin kreması için öteki bir tanım eklerim. Ancak akmayan sıvı olmayan istediğiniz kremayı koyabilirsiniz.Afiyet olsun şimdiden umarım tanımı beğenirsiniz.
.