Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fransız Macaron

Fransız Macaron
0
21

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Fransız Macaron Tanımı İçin Malzemeler

  • 75 gram badem tozu
  • 75g pudra şekeri
  • 75 gram toz şeker
  • 62 gram yumurta beyazı
  • Renklendirici

Fransız Macaron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba arkadaşlar fransada yaşıyorum ve 1 yıldır yaptığım macaron tanımını sizlerle paylaşmak istedim.
  1. İlk olarak badem tozunu mixer den geçirmeniz lazım zira çok ince toz halinde olacak, onu yaptıktan sonra süzgeç yardımıyla badem tozunu ve pudra şekerini bir borcam içine süzgeçten geçirmeniz lazım.
  2. Daha sonra yumurta beyazını güzelce çırpmalısınız.
  3. Yumurta beyazı beze haline gelince tozları içine aktarın ve isteğe nazaran renklendirici katabilirsiniz.
  4. Robotun kağıt dediğimiz çırpma aleti yardımıyla 40 saniye en düşük süratte çırpın ve durdurun. Bu süreç bittikten sonra kaşık yardımıyla bir kaç sefer karıştırın ve sıkma torbasına boşaltın.
  5. Tepsiye yağlı kağıt yahut silikon koyup üstüne birbirine yapışmayacak formda yuvarlaklar yapmanız gerek tıpkı fotoğraftaki üzere.
  6. Bunları yaptıktan sonra 1 saat bekletip 140 derece fan lı ayarda 13 – 14 dkk pişirmeniz lazım. Ve macaronlarınız hazırdır.
  7. İçinin kreması için öteki bir tanım eklerim. Ancak akmayan sıvı olmayan istediğiniz kremayı koyabilirsiniz.Afiyet olsun şimdiden umarım tanımı beğenirsiniz. ☺️.
Fransız Macaron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt