Resimli Fransız Soğan Corbası Tarifi
Fransız Soğan Corbası Nasıl yapılır
Fransız Soğan Corbası malzemeleri
Malzemeler:
7 Adet beyaz soğan
100 Gr tereyağı
1 Litre tavuk veya et suyu
Taze veya kuru kekik (tercihen taze)
Baget ekmek
Karabiber, tuz, tatlı kırmızıbiber
Cedar, gravyer veya kaşar peyniri rendesi (aslı cedar veya gravyer ile yapılır)
imagesfransizsogancorbasitarifiresimli5ad4566125e28
Hazırlanışı:
Soğanları 20 dakika kadar dondurucuda bekletin (gozlerinizin yanmaması icin)
Dondurucudan cıkardığınız soğanları piyazlık doğrayın
Tereyağını geniş bir tencerede eritin
Tencerede karıştırabileceğiniz kadar soğanı tencereye alın ve soteleyin, tencereye aldığınız soğanların diriliği gidince kalan soğanlarıda ilave ederek karıştırarak soteleyin
Soğanlar kavrulurken icine bir tutam kekik ekleyin
Soğanlar iyice karamelize oluncaya kadar kavrulmalıdır
Kavrulan soğanların uzerine et suyunuzu ekleyin ve kaynatın
Kaynayan corbaya tuz ve karabiber ekleyerek 20 dakika pişirin
Bu arada baget ekmeklerinizi dilimleyin, beyaz tost ekmeği de olabilir
Ekmeklerin iki yuzune de cok az tereyağı surun ve fırca yardımıyla biraz da zeytinyağı surun
Yine ekmeklerin iki tarafına tuz ve karabiber ekin
Fırınınızın ızgarasında ekmekleri iki yuzunu de kızartın
Peynirinizi rendeleyin
Sıcak corbayı kullanacağınız fırın kaplarına alın İsterseniz tek kişilik fırın kabı veya yuvarlak derin bir kap kullanabilirsiniz
Kaba aldığınız corbaların uzerine kızarttığınız ekmekleri dizin
Ekmeklerin uzerini peynir ile kaplayın, bu esnada hic acıklık bırakmamak cok onemli cunku ekmekler yanarsa corbanın tadı buyuk olcude değişir
Kaseleri tekrar fırına verin ve peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Fransız Soğan Corbası Nasıl yapılır
Fransız Soğan Corbası malzemeleri
Malzemeler:
7 Adet beyaz soğan
100 Gr tereyağı
1 Litre tavuk veya et suyu
Taze veya kuru kekik (tercihen taze)
Baget ekmek
Karabiber, tuz, tatlı kırmızıbiber
Cedar, gravyer veya kaşar peyniri rendesi (aslı cedar veya gravyer ile yapılır)
imagesfransizsogancorbasitarifiresimli5ad4566125e28
Hazırlanışı:
Soğanları 20 dakika kadar dondurucuda bekletin (gozlerinizin yanmaması icin)
Dondurucudan cıkardığınız soğanları piyazlık doğrayın
Tereyağını geniş bir tencerede eritin
Tencerede karıştırabileceğiniz kadar soğanı tencereye alın ve soteleyin, tencereye aldığınız soğanların diriliği gidince kalan soğanlarıda ilave ederek karıştırarak soteleyin
Soğanlar kavrulurken icine bir tutam kekik ekleyin
Soğanlar iyice karamelize oluncaya kadar kavrulmalıdır
Kavrulan soğanların uzerine et suyunuzu ekleyin ve kaynatın
Kaynayan corbaya tuz ve karabiber ekleyerek 20 dakika pişirin
Bu arada baget ekmeklerinizi dilimleyin, beyaz tost ekmeği de olabilir
Ekmeklerin iki yuzune de cok az tereyağı surun ve fırca yardımıyla biraz da zeytinyağı surun
Yine ekmeklerin iki tarafına tuz ve karabiber ekin
Fırınınızın ızgarasında ekmekleri iki yuzunu de kızartın
Peynirinizi rendeleyin
Sıcak corbayı kullanacağınız fırın kaplarına alın İsterseniz tek kişilik fırın kabı veya yuvarlak derin bir kap kullanabilirsiniz
Kaba aldığınız corbaların uzerine kızarttığınız ekmekleri dizin
Ekmeklerin uzerini peynir ile kaplayın, bu esnada hic acıklık bırakmamak cok onemli cunku ekmekler yanarsa corbanın tadı buyuk olcude değişir
Kaseleri tekrar fırına verin ve peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın