Fransız Usulu Mercimek Corbası nasıl yapılır
MALZEMELER
8 kişilik
250 gr kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
3 corba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu
imagesfransizusulumercimekcorbasitarifiresimli5ad455e05e262
HAZIRLANIŞI
Soğanı temizleyin ve piyaz biciminde doğrayın Mercimeği yıkayın Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartın Mercimeği ilave edin ve bir dakika karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyin 30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alın Mercimekleri suyu ile suzgecten ya da pure makinasından tamamen gecirin Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun, eritin Unu ilave ederek bir cırpma teli ile devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 34 dakika kavurunuz Suzdurulmuş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alın Zar gibi doğranmış kızarmış ekmek ile servis edin
MALZEMELER
8 kişilik
250 gr kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
3 corba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu
imagesfransizusulumercimekcorbasitarifiresimli5ad455e05e262
HAZIRLANIŞI
Soğanı temizleyin ve piyaz biciminde doğrayın Mercimeği yıkayın Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartın Mercimeği ilave edin ve bir dakika karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyin 30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alın Mercimekleri suyu ile suzgecten ya da pure makinasından tamamen gecirin Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun, eritin Unu ilave ederek bir cırpma teli ile devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 34 dakika kavurunuz Suzdurulmuş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alın Zar gibi doğranmış kızarmış ekmek ile servis edin