Fransızların En Unlu Yemekleri
Fransanın En Unlu Yemeği Nedir
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağının kokeni Orta Cağlara uzanır
Napolyon Bonapart doneminde un kazanmış MarieAntoine Careme (17841833) gibi aşcılar haute cuisine (yuksek aşcılık sanatı) denilen ozenli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına buyuk katkılarda bulunmuşlardır
Bouchon
Lyon kentinde yaygın olan bir lokanta turudur Kaz ciğeri (Foie gras), domuz rostosu, domuz sucukları gibi Lyon'un yoresel yemekleri uzerinde uzmanlaşmışlardır
Brasserie
Birahane anlamına gelir AlsaceLorraine bolgesinden gelen gocmenler tarafından 1870'lerde acılmıştır Biranın yanı sıra Riesling, Sylvaner, ve Gewurztraminer gibi Alsace yoresine ait şaraplar da servis ederler En yaygın yemekler sauerkraut ve deniz urunleridir Brasserie butun gun acıktır ve gunun her saatinde aynı menu gecerlidir
Fransız mutfağının meşhur salyangoz (escargot) yemeği
imagesfransizlarinenunluyemegi5ae65ad8a9cb2
KAZYAĞINDA KERVİZ SOTE
2 Kucuk Kereviz
1 Limon Suyu
1 Corba Kaşığı Kaz Yağı
Tuz
Kerevezleri soyup kucuk zarlar halinde kesin Bunları limonlu ve tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayın Sonra iyice suzup, bir mutfak havlusu icinde kurutun Ardından bir tavada, kuvvetli ateşte 1 corba kaşığı kaz yağı ile birlikte kızartın Kızarınca yine mutfak havlusuna yayıp yağlarını suzdurun, tuzlayın ve sıcak servis yapın
Fransanın En Unlu Yemeği Nedir
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağının kokeni Orta Cağlara uzanır
Napolyon Bonapart doneminde un kazanmış MarieAntoine Careme (17841833) gibi aşcılar haute cuisine (yuksek aşcılık sanatı) denilen ozenli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına buyuk katkılarda bulunmuşlardır
Bouchon
Lyon kentinde yaygın olan bir lokanta turudur Kaz ciğeri (Foie gras), domuz rostosu, domuz sucukları gibi Lyon'un yoresel yemekleri uzerinde uzmanlaşmışlardır
Brasserie
Birahane anlamına gelir AlsaceLorraine bolgesinden gelen gocmenler tarafından 1870'lerde acılmıştır Biranın yanı sıra Riesling, Sylvaner, ve Gewurztraminer gibi Alsace yoresine ait şaraplar da servis ederler En yaygın yemekler sauerkraut ve deniz urunleridir Brasserie butun gun acıktır ve gunun her saatinde aynı menu gecerlidir
Fransız mutfağının meşhur salyangoz (escargot) yemeği
imagesfransizlarinenunluyemegi5ae65ad8a9cb2
KAZYAĞINDA KERVİZ SOTE
2 Kucuk Kereviz
1 Limon Suyu
1 Corba Kaşığı Kaz Yağı
Tuz
Kerevezleri soyup kucuk zarlar halinde kesin Bunları limonlu ve tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayın Sonra iyice suzup, bir mutfak havlusu icinde kurutun Ardından bir tavada, kuvvetli ateşte 1 corba kaşığı kaz yağı ile birlikte kızartın Kızarınca yine mutfak havlusuna yayıp yağlarını suzdurun, tuzlayın ve sıcak servis yapın