Fransızların Ozellikleri
Fransa İnsanının Genel Ozellikleri
Fransız stili; cok zarif, cok şık Fransız kadının ozleştirildiği gibi Az olan coktur felsefesine asırlardır bağlı kalan Fransız kadınını tarzınız icin ilham kaynağı olarak secebilirsiniz Fransızlar şık giyimin yuzlerce yıldır oncusu oldu Chanelden Givenchye hepsinin vizyonu ortak: zeki, zamansız, sofistike ve yine de dişi!
Stilindeki yalınlıktan bir Fransız kadınını zorluk cekmeden fark edebilirsiniz
Kabarık Yakalar ve Cemberli Juponlar
Yırtmac modası 16 yuzyılda iyice yaygınlaştı Pabuclarda bile yırtmac gorulmeye başlandı Erkek ceketleri nerdeyse yastık gibi doldurularak kaskatı bir duruma getiriliyordu Uzun corap modası yerini, kabarık durması icin ici doldurulmuş, kısa pantolonlara bırakmıştı Bunlarla gene uzun corap giyiliyordu
Ayakkabılar artık sivri burunlu değil, parmakları rahat ettirecek bicimde, ordek gagası gibi genişti Kralice I Elizabeth doneminin en belirgin modası boynun cevresinde giderek genişleyen ve buyuyen yakalardı 1850'lere gelindiğinde yakalar o denli buyumuştu ki, guzel durması icin tel gecirerek kolalamak gerekiyordu
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağı Fransa'nın bolgelerine gore buyuk farklılıklar gosterir Orneğin Champagne, Alsace ve Lorraine bolgelerinde jambon ve av etleri yaygındır Picardie, Normandiya, Bretanya ve NordPasdeCalais gibi deniz kıyısındaki bolgelerde midye, karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz urunleri, Ringa, levrek ve dil balığı sıkca kullanılır Loire vadisinde koyun eti, av etleri, ozellikle yetiştirilmiş mantar ceşitlerine ve keci sutunden yapılmış peynirlere rastlanır Paris civarındaki ÎledeFrance bolgesi ise ulkenin her bolgesinde yaratılmış yemeklerin kolayca bulunabildiği ortak bir noktadır Sadece Paris kenti sınırları icinde 5000'i aşkın restoran bulunmaktadır Michelin firması tarafından 1900 yılından bu yana yayınlanan Le Guide Michelin (Michelin Rehberi) tarafından en yuksek notu alan restoranlar genellikle Paris kenti civarında bulunurlar
Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının en onemli ogeleri arasındadır Bu yiyecek maddelerinin kalitesini duzenlemek amacıyla Appellation d'origine contrôlée (kokeni kontrol edilen) denilen bir sistem oluşturulmuştur
Fransa İnsanının Genel Ozellikleri
Fransız stili; cok zarif, cok şık Fransız kadının ozleştirildiği gibi Az olan coktur felsefesine asırlardır bağlı kalan Fransız kadınını tarzınız icin ilham kaynağı olarak secebilirsiniz Fransızlar şık giyimin yuzlerce yıldır oncusu oldu Chanelden Givenchye hepsinin vizyonu ortak: zeki, zamansız, sofistike ve yine de dişi!
Stilindeki yalınlıktan bir Fransız kadınını zorluk cekmeden fark edebilirsiniz
Kabarık Yakalar ve Cemberli Juponlar
Yırtmac modası 16 yuzyılda iyice yaygınlaştı Pabuclarda bile yırtmac gorulmeye başlandı Erkek ceketleri nerdeyse yastık gibi doldurularak kaskatı bir duruma getiriliyordu Uzun corap modası yerini, kabarık durması icin ici doldurulmuş, kısa pantolonlara bırakmıştı Bunlarla gene uzun corap giyiliyordu
Ayakkabılar artık sivri burunlu değil, parmakları rahat ettirecek bicimde, ordek gagası gibi genişti Kralice I Elizabeth doneminin en belirgin modası boynun cevresinde giderek genişleyen ve buyuyen yakalardı 1850'lere gelindiğinde yakalar o denli buyumuştu ki, guzel durması icin tel gecirerek kolalamak gerekiyordu
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağı Fransa'nın bolgelerine gore buyuk farklılıklar gosterir Orneğin Champagne, Alsace ve Lorraine bolgelerinde jambon ve av etleri yaygındır Picardie, Normandiya, Bretanya ve NordPasdeCalais gibi deniz kıyısındaki bolgelerde midye, karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz urunleri, Ringa, levrek ve dil balığı sıkca kullanılır Loire vadisinde koyun eti, av etleri, ozellikle yetiştirilmiş mantar ceşitlerine ve keci sutunden yapılmış peynirlere rastlanır Paris civarındaki ÎledeFrance bolgesi ise ulkenin her bolgesinde yaratılmış yemeklerin kolayca bulunabildiği ortak bir noktadır Sadece Paris kenti sınırları icinde 5000'i aşkın restoran bulunmaktadır Michelin firması tarafından 1900 yılından bu yana yayınlanan Le Guide Michelin (Michelin Rehberi) tarafından en yuksek notu alan restoranlar genellikle Paris kenti civarında bulunurlar
Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının en onemli ogeleri arasındadır Bu yiyecek maddelerinin kalitesini duzenlemek amacıyla Appellation d'origine contrôlée (kokeni kontrol edilen) denilen bir sistem oluşturulmuştur