Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fransızların Genel Ozellikleri

Fransızların Genel Ozellikleri
0
137

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Fransızların Ozellikleri


Fransa İnsanının Genel Ozellikleri



Fransız stili; cok zarif, cok şık Fransız kadının ozleştirildiği gibi Az olan coktur felsefesine asırlardır bağlı kalan Fransız kadınını tarzınız icin ilham kaynağı olarak secebilirsiniz Fransızlar şık giyimin yuzlerce yıldır oncusu oldu Chanelden Givenchye hepsinin vizyonu ortak: zeki, zamansız, sofistike ve yine de dişi!

Stilindeki yalınlıktan bir Fransız kadınını zorluk cekmeden fark edebilirsiniz

Kabarık Yakalar ve Cemberli Juponlar

Yırtmac modası 16 yuzyılda iyice yaygınlaştı Pabuclarda bile yırtmac gorulmeye başlandı Erkek ceketleri nerdeyse yastık gibi doldurularak kaskatı bir duruma getiriliyordu Uzun corap modası yerini, kabarık durması icin ici doldurulmuş, kısa pantolonlara bırakmıştı Bunlarla gene uzun corap giyiliyordu

Ayakkabılar artık sivri burunlu değil, parmakları rahat ettirecek bicimde, ordek gagası gibi genişti Kralice I Elizabeth doneminin en belirgin modası boynun cevresinde giderek genişleyen ve buyuyen yakalardı 1850'lere gelindiğinde yakalar o denli buyumuştu ki, guzel durması icin tel gecirerek kolalamak gerekiyordu

Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağı Fransa'nın bolgelerine gore buyuk farklılıklar gosterir Orneğin Champagne, Alsace ve Lorraine bolgelerinde jambon ve av etleri yaygındır Picardie, Normandiya, Bretanya ve NordPasdeCalais gibi deniz kıyısındaki bolgelerde midye, karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz urunleri, Ringa, levrek ve dil balığı sıkca kullanılır Loire vadisinde koyun eti, av etleri, ozellikle yetiştirilmiş mantar ceşitlerine ve keci sutunden yapılmış peynirlere rastlanır Paris civarındaki ÎledeFrance bolgesi ise ulkenin her bolgesinde yaratılmış yemeklerin kolayca bulunabildiği ortak bir noktadır Sadece Paris kenti sınırları icinde 5000'i aşkın restoran bulunmaktadır Michelin firması tarafından 1900 yılından bu yana yayınlanan Le Guide Michelin (Michelin Rehberi) tarafından en yuksek notu alan restoranlar genellikle Paris kenti civarında bulunurlar

Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının en onemli ogeleri arasındadır Bu yiyecek maddelerinin kalitesini duzenlemek amacıyla Appellation d'origine contrôlée (kokeni kontrol edilen) denilen bir sistem oluşturulmuştur
 

Similar threads

Fransızların Beslenme Tarzları Fransızların Beslenme Şekilleri Fransız mutfağı Fransa'nın bolgelerine gore buyuk farklılıklar gosterir Orneğin Champagne, Alsace ve Lorraine bolgelerinde jambon ve av etleri yaygındır Picardie, Normandiya, Bretanya ve NordPasdeCalais gibi deniz kıyısındaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Fransızların Özellikleri Fransa İnsanının Genel Özellikleri Fransız stili; çok zarif, çok şık Fransız kadının özleştirildiği gibi Az olan çoktur felsefesine asırlardır bağlı kalan Fransız kadınını tarzınız için ilham kaynağı olarak seçebilirsiniz Fransızlar şık giyimin yüzlerce yıldır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
269
Fransız yemekleri Fransanın yemek kulturu Fransanın unlu yemekleri Fransız mutfağı Fransa'nın bolgelerine gore buyuk farklılıklar gosterir Orneğin Champagne, Alsace ve Lorraine bolgelerinde jambon ve av etleri yaygındır Picardie, Normandiya, Bretanya ve NordPasdeCalais gibi deniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Fransızların Ozellikleri Fransızların Farklı Ozellikleri Nelerdir Fransız evkadınları bolluk ve rahata alışkın olduklarından Normandiyadaki dukkanlarda pek cok hazır yiyecek satılıyor Balıkcılarda ise cok taze dil ve fener balığı bulunuyor Bir de cok ceşitli peynirler var: Nefis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Fransa'nın Giyim Tarzı Nasıldır Fransızların Giyim Tarzı Fransız Modası 15 yuzyılda erkeklerin gardrobuna yeni bir giysi eklendi Bu bol kollu, omuzları ve goğsu oturtulmuş, geri kalan bolumleri dokumlu, manto gibi bir giysiydi Giyilen şapkalar turbana benziyor, yan tarafından uzun bir eşarp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt