iltasyazilim
FD Üye
Fransızların Ünlü Tatlısı Nasıl Yapılır
Fransızların En Ünlü Tatlısı
Pots De Creme Tarifi
Pots De Creme İçin Malzemeler:
2 yumurta
180 grkıyılmış bitter çikolata
1 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuzlu
1 yemek kaşığı frambuaz püresi
34 cup sıcak süt
Pots De Creme Yapılışı:
Yumurta ,şeker ve tuz köpük köpük olup hacimlenene değin çırpılır
bu vesileyle çikolatalar mikro dalgada eritilir(Benmari usulü de eritebilirsiniz)
Çırpılmakda olan yumurtalı karışıma frambuaz püresi eklenip çırpmaya devam edilirgiderken sıcak süt yavaşça eklenirEritilmiş çikolata ilave edilip karıştırılır
Buzdolabında en düşük 2 saat bekletildikden sonradan servis edilir *
Fransızların En Ünlü Tatlısı
Pots De Creme Tarifi
Pots De Creme İçin Malzemeler:
2 yumurta
180 grkıyılmış bitter çikolata
1 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuzlu
1 yemek kaşığı frambuaz püresi
34 cup sıcak süt
Pots De Creme Yapılışı:
Yumurta ,şeker ve tuz köpük köpük olup hacimlenene değin çırpılır
bu vesileyle çikolatalar mikro dalgada eritilir(Benmari usulü de eritebilirsiniz)
Çırpılmakda olan yumurtalı karışıma frambuaz püresi eklenip çırpmaya devam edilirgiderken sıcak süt yavaşça eklenirEritilmiş çikolata ilave edilip karıştırılır
Buzdolabında en düşük 2 saat bekletildikden sonradan servis edilir *