Frenk Üzümlü Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 200 gram un
- 70 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 adet yumurta
- 85 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı frenk üzüm reçeli (İsteğe bağlı)
- 500 gram quark 20% (quark)
- 500 gram magerquark (quark)
- 400 ml sıvı krema
- 250 gram mascarpone
- 50 ml sıvı yağ
- 2 paket vanilyalı puding tozu
- 4 adet yumurta
- 200 gram şeker
- 300 gram frenk üzümü
- 150 gram un
- 50 gram şeker
- 120 gram tereyağı (Soğuk)
Frenk Üzümlü Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için un, şeker, kabartma tozu, vanilya şekeri, yumurta, ve tereyağı yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- Hamurunun 2/3’ünü kelepçeli 28 cm tepsiye yerleştirin.
- Kalan hamurla pastanın kenarını 3 cm yukarı yükseltin.
- Dilerseniz hamurun üstüne 3 yemek kaşığı frenk üzümü reçeli sürebilirsiniz.
- Kreması için tüm malzemeleri bir kaba alın ve topak kalmayacak şekilde çırpma teli ile karıştırın. Krema karışımını tabanın üstüne eşit olarak yayın. Üzerine frenk üzümü serpin.
- Streusel (Kırıntısı) için tüm malzemeleri topak topak olana kadar parmaklarınızın arasında karıştırın ve pastanın en üstüne yayın.
- Not: Hamur yoğurur gibi yoğurmayın, yoksa streusel (Kırıntı) elde edemezsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda yaklaşık 80 dakika pişirin.
- Pişmiş pastayı 60 dakika daha kapalı fırının içinde çekmeye bırakın (Not: ayarı ve kapısı kapalı olacak)
- Oda sıcaklığına gelince bir gece buzdolabında bekletin, o zaman tadı daha iyi oluyor.
- Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecake’i dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!.