Fresh Ayran Aşı Corbası (Soğuk Corba) Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı aşurelik buğday veya dovme
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım su bardağı konserve mısır
*3 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
*7 – 8 su bardağı su (Yoğurdunuza ve zevkinize bağlı olarak kıvamı siz ayarlayın)
*2 yemek kaşığı kuru nane
*Tuz
*Arzuya gore karabiber
Fresh Ayran Aşı Corbası (Soğuk Corba) Tarifi Yapılışı
1
*Yaz mevsiminin favori corbası bence kesinlikle budur Ramazan ayında da ayrı bir guzel gidiyor Gelelim tarife: 2 tur tarifi de mevcut ikisini de yazacağım
*Hazırlık Aşaması : Buğdayı bir gun onceden suya koyup bekletelim Sonraki gun suyunu suzup uzerini iki parmak gececek kadar su ekleyip duduklude haşlayalım
*Nohutları dilerseniz konserve kullanın ben onceden haşlayıp dondurucuda hazır bulunduruyorum o şekilde de yapabilirsiniz
*Nohut ve buğdayın haşlanmasının ardından ikinci aşamaya gecebiliriz
*İkinci aşama: Ev yoğurdu (veya suzme yoğurdu) icine unu ve bir bardak suyunu ekleyip guzelce cırpma teliyle cırpalım
*Yavaş yavaş suyun tamamını ilave edelim Bu aşama cok onemli krem gibi bir kıvamı olmalı topaklanmamalı un ve yoğurt
*Ardından puruzsuz hale getirdiğimiz yoğurtlu karışımı ocağa alalım Kaynayana dek surekli karıştıralım Kaynayınca, nohut buğday ve mısırı ekleyip şoyle bir kısık ateşte beş dakika kaynatıp altını kapatalım
*Kuru yaprak naneleri bir kabın icine alıp uzerine kaynar su ilave edelim Nane yaprakları acılsın Corbamızı da soğumaya bırakalım İlk sıcaklığı gidince tuzunu ilave edelim
*Corbayı buzdolaba almadan once naneleri sudan suzup corbaya ekleyelim Nane o yeşil rengini suya bıraktığı icin corbanızın rengini değiştirmeyecektir
*Ayrıca muhteşem bir ferahlık verecektir corbanıza
*Buzdolabından cıkardığınız soğuk corbayı servis edin Eğer katılaşma olursa ki olabilir su ilave ederek kıvamını biraz acın
*Buzdolabında iki uc gun durur ve tuketilebilir
*Gelelim ikinci bir alternatif tarife: Dilerseniz daha pratiktir bu yontem; ikinci aşamadaki unu malzemeden cıkarıp yoğurdu bir guzel tuzlu kıvamlı ayran haline getirip haşlanmış nohut ve buğdayı ve mısırı ekleyip, nanesini atıp direk servis yapabilirsiniz
*Bence tabii ki ilk yontem, cunku ayrı bir lezzetli ama zaman kısıtlıysa ikini yontem de hic fena değil
Afiyet olsun
*1 su bardağı aşurelik buğday veya dovme
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım su bardağı konserve mısır
*3 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
*7 – 8 su bardağı su (Yoğurdunuza ve zevkinize bağlı olarak kıvamı siz ayarlayın)
*2 yemek kaşığı kuru nane
*Tuz
*Arzuya gore karabiber
Fresh Ayran Aşı Corbası (Soğuk Corba) Tarifi Yapılışı
1
*Yaz mevsiminin favori corbası bence kesinlikle budur Ramazan ayında da ayrı bir guzel gidiyor Gelelim tarife: 2 tur tarifi de mevcut ikisini de yazacağım
*Hazırlık Aşaması : Buğdayı bir gun onceden suya koyup bekletelim Sonraki gun suyunu suzup uzerini iki parmak gececek kadar su ekleyip duduklude haşlayalım
*Nohutları dilerseniz konserve kullanın ben onceden haşlayıp dondurucuda hazır bulunduruyorum o şekilde de yapabilirsiniz
*Nohut ve buğdayın haşlanmasının ardından ikinci aşamaya gecebiliriz
*İkinci aşama: Ev yoğurdu (veya suzme yoğurdu) icine unu ve bir bardak suyunu ekleyip guzelce cırpma teliyle cırpalım
*Yavaş yavaş suyun tamamını ilave edelim Bu aşama cok onemli krem gibi bir kıvamı olmalı topaklanmamalı un ve yoğurt
*Ardından puruzsuz hale getirdiğimiz yoğurtlu karışımı ocağa alalım Kaynayana dek surekli karıştıralım Kaynayınca, nohut buğday ve mısırı ekleyip şoyle bir kısık ateşte beş dakika kaynatıp altını kapatalım
*Kuru yaprak naneleri bir kabın icine alıp uzerine kaynar su ilave edelim Nane yaprakları acılsın Corbamızı da soğumaya bırakalım İlk sıcaklığı gidince tuzunu ilave edelim
*Corbayı buzdolaba almadan once naneleri sudan suzup corbaya ekleyelim Nane o yeşil rengini suya bıraktığı icin corbanızın rengini değiştirmeyecektir
*Ayrıca muhteşem bir ferahlık verecektir corbanıza
*Buzdolabından cıkardığınız soğuk corbayı servis edin Eğer katılaşma olursa ki olabilir su ilave ederek kıvamını biraz acın
*Buzdolabında iki uc gun durur ve tuketilebilir
*Gelelim ikinci bir alternatif tarife: Dilerseniz daha pratiktir bu yontem; ikinci aşamadaki unu malzemeden cıkarıp yoğurdu bir guzel tuzlu kıvamlı ayran haline getirip haşlanmış nohut ve buğdayı ve mısırı ekleyip, nanesini atıp direk servis yapabilirsiniz
*Bence tabii ki ilk yontem, cunku ayrı bir lezzetli ama zaman kısıtlıysa ikini yontem de hic fena değil
Afiyet olsun