Galacoş (Bayburt Yöresine Ait) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 tane lavaş yahut pide
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 tane kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Galacoş (Bayburt Yöresine Ait) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği tencereye koyalım, üzerini aşacak kadar su ekleyip tuzunu da isteğinize nazaran ekleyip, haşlanması için ocağın üzerine koyarak pişirelim.
- Soğanları küçük küp küp doğrayalım bir tavaya koyalım 2 yemek kaşığı yağ ekleyelim ocağın üzerinde orta ara karıştırarak pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Pideyi küçük modüller halinde doğrayalım, derin bir tabak içine koyalım.
- Öbür taraftan yoğurdu tencereye koyalım, suyunu tuzunu ekleyelim, topaklığı gidene kadar karıştıralım, ocağın üzerinde ılınana kadar bekletelim.
- Ilındıktan sonra ekmeklerin üzerine dökelim. Sonrasında haşlanmış mercimeği süzelim ve ekmeklerin üzerine ekleyelim.
- Kavurduğumuz soğanı da üzerine serpelim. Öbür taraftan 1 yemek kaşığı tereyağını ocakta eritip yemeğin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.