Galeta Unu (Bayat Ekmek Değerlendirilmesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane ekmek
- 10 tane galeta (Yoksa koymayabilirsiniz )
Galeta Unu (Bayat Ekmek Değerlendirilmesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ekmekler küçük küçük modüllere ayrılır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur 1 gece üstü açık biçimde bekletilir.
- Kuruyan ekmekler 160 derecelik fırında 10 dk kızarıp kuruyana kadar pişirilir
- Fırından alınan ekmekler elinizle kırılarak robota eklenir galetalarda eklenip un kıvamına gelene kadar çekilir bir elek yardımı ile elenir.
- Elekte kalanlar tekrar çekilir tepsiye serilir 30 dk bekletilir (İçinde nem kalmaması gerekiyor)
- Cam kavanoza konup ağzı kapatılır (Köfte tavuk nugget acuka kıbrıs tatlısı imalinde kullanıyorum)