Gamzenin Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 tane yumurta birinin beyazını ayır
- 2,5 su bardağı un
- Ceviz yada fındık fıstık rastgele biri
- Çikolata ben benmari tarzı eritip kullandım
Gamzenin Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ, şeker, vanilya, kabartma tozu, 2 yumurtanın sarısı ve birinin beyazını homojen halde karıştırıyoruz. Akabinde yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz.
- Hal verdiğimiz kurabiyelerin yalnızca 1 yüzünü ayırdığımız yumurta beyazına bulayıp, fındık fıstık cevizden hangisini seçtiysek ona batırıyoruz (Çift istikametli de batırabilirsiniz)
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımıza 20-25 dakika kadar ham kurabiyelerimizi yolluyoruz. Kurabiyeler fırındayken benmari yordamı çikolata eritiyoruz.
- Kurabiyeleri fırından çıkartıp, soğuttuktan sonra üzerindeki oyuk kısma çikolata dolduruyoruz. Afiyet olsun