bilgisayarci
FD Üye
Ganajlı Çikolatalı Kat Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak az şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı labne
- 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 1 paket vanilin
- 100-120 gr bitter çikolata
- 1 paket sıvı krema
Ganajlı Çikolatalı Kat Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabımıza yumurta, şeker, vanilyalı alıp rengi beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Daha sonra kek için gereken öteki materyalleri de katıp çırpmaya devam edelim.
- Dikdörtgen borcama döküp 180° 20 dakika pişirelim.
- Kreması için karıştırma kabına krem şantileri 1,5 su bardağı süt ile birlikte kıvam alana kadar çırpalım.
- Akabinde krem şantimizin içine labne, vanilya ve sürülebilir çikolatayı da katıp bir müddet daha çırpalım.
- Keki fırından alalım ve biraz soğuduktan sonra süt ile ıslatalım.
- Büsbütün soğumuş kekin üzerine krem şanti dökelim ve her tarafına eşit yayalım. (kek tam soğumuş olmalı. ).
- Akabinde kremasını sürdüğümüz keki buzdolabına atıp ganaj üretimine geçelim.
- Ganaj için 1 paket sıvı krema ile bitter çikolatayı ocakta eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Bitter çikolata eridikten sonra ocaktan alalım.
- Yaklaşık 1 saat dolapta bekleyen pastamızın üzerine ganajımızı dökelim.
- Dilimleyip servis edelim.
Ganajlı Çikolatalı Kat Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı