
Ganajlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 avuç ceviz içi
- 100 ml çiğ krema
- 100 gr sütlü çikolata
Ganajlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kalıbı oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarinle yağlayıp buzdolabına kaldırın.
- Ardından bir kapta yumurta ve şekeri mayonezimsi bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.
- Sonrasında yumurtayı söndürmemek için mikserle çırpmayı bırakıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip spatulayla karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
- Spatulayla yavaşça söndürmeden karıştırın.
- Karışımın yarısını ayrı bir kaba alıp üzerine kakao ve 1-2 kaşık kadar süt ekleyip karıştırın.
- Yağladığınız kalıba sırayla sade ve kakaolu kek harcından dökün.
- İsteğe göre ara katmanlarda rondodan çektiğiniz cevizleri ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirin. Benim fırınımda 40-45 dakikada pişti.
- Ganaj için; kremayı ısıtın.
- Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatıp çikolata parçalarını ekleyin.
- Çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırın ve ganajı soğutun.
- Soğumuş ganajı, soğumuş kekin üzerine dökerek servis yapın.Afiyet olsun ????