Ganajlı Modül Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket sade pandispanya
- 1 paket kakaolu pandispanya
- 1 paket sade pasta kreması
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket (80 gram) çikolata
- 3-4 adet muz
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 paket sade kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krema
- 1 paket (80 gram) sütlü yahut bitter çikolata
- Pasta süsü
Ganajlı Modül Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremşantiyi 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz. Pasta kremasını 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
- Muzları küp küp doğrayıp 1 paket çikolatayı küçük küçük kırıntılar haline getiriyoruz. 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
- Pandispanyadan sade olanın 1 adedini düz bir tabağa koyup, pasta kremasının üçte biri olacak kadarını sürüp, üzerine muz ve çikolata ekleyip kakaolu pandispanyayı koyuyoruz.
- Aynı biçimde yeniden krema sürüp, muz ve çikolata ekleyip sade pandispanyayı koyuyoruz. Tekrar krema sürüp, muz ve çikolata ekleyip, kakaolu pandispanyayı koyuyoruz. Bu ortada her kezinde kekleri şekerli sütle ıslatıyoruz.
- En son katı da koyduktan sonra kremşantiyi sürüyoruz. Kremayı bir tavaya alıp ılıtıyoruz. Kaynamadan altını kapatıp çikolatayı modüllere bölerek içine atıyoruz.
- Çikolata eriyince dolaba kaldırıp soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. Dikkat ederek çikolatanın donmamasını sağlıyoruz. Soğuyan çikolatayı kremşanti sürüp, dolaba kaldırdığımız pastanın üzerine döküyoruz.
- Pastanın kenar kısmına kremşanti ile süsleme yapıyoruz. Orta boş kısma ve pastanın kenarlarına pasta süsü ekliyoruz. 1 gün dolapta dinlendirip, servis ediyoruz.