Garnitür Eşliğinde Çanak Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 600 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çorba kaşığı salça
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Garnitür
- Kaşar
Garnitür Eşliğinde Çanak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak derin bir kaba kıymayı koyalım ve soğanı rendeleyip ekleyelim.
- Baharatlarını tuzunu ve galeta ununu en son suyunu da koyup yoğuralım.
- Daire formunda küçük bir kaseye streç sinema ile bir kat saralım.
- Daha sonra kıymadan bir modül alalım.
- Kasenin içine koyup kıymanın ortasına parmağımızla delik açalım ve kenarlara hakikat ittirelim çukurlar oluşturalım.
- Kıyma bitinceye kadar bu biçimde devam edelim.
- Üzerine garnitür koyalım ve sosunu hazırlayan tepsiye ek edelim.
- Yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Üzerine kaşar ekleyelim.
- 5 dakika daha pişirip fırından alalım. Sıcak halde servis edelim. Afiyet olsun ????.