bilgisayarci
FD Üye
Garnitür Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy patates
- 4 orta boy havuç
- 830 gram bezelye
Garnitür Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kavanozun kapakları için su kaynatıp içine kapakları koyuyoruz iki dakika kaynatıyoruz. Kapak sıkı olsun diye bu işlem uygulanır.
- Daha sonra patates ve havucumuzu soyup hepsini ayrı tavada haşlıyoruz kaynayan suyun olduğu bir tencereye havucu koyup 5 dakika haşlanmasını bekliyoruz bir yandan da patatesimizi kaynayan suya atıyoruz oda 3 dakika kaynıyor.
- Bezelye zamanı olmadığı için biz hazır bezelye kullandık bezelyeyi de kaynayan suya atıp 3 dakika kaynattık.
- Daha sonra hepsini süzüp 3 tane 500 gramlık kavanoza koyduk ve üstünü geçecek kadar su koyduk en son olarak kaynayan suya kavanozu ters çevirip koyup kapağın biraz üstünü geçecek şekildeydi su üstünü kapatarak 5 dakika kaynatıyoruz.
- Kaynattıktan sonra kapakları kontrol ediyoruz sıkı olması lazım sıkı olmazsa konserve olmaz son olarak ters çevirdiğimiz kavanozun üstüne bir sofra bezi yada herhangi bir eşyayla kapatıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra konservemiz hazır herkese afiyet olsun.