Garnitürlü Bulgur Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı hazır garnitür
- 1 büyük baş soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane kapya biber
- 1 yemek kaşığı acı tatlı salça
- 2 diş sarımsak
- Tuz, pul biber ,karabiber, 7 bahar
- Üzerine çıkacak kadar sıcak su
Garnitürlü Bulgur Pilavı (Tane Tane) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce soğanı yemeklik doğrayalım.
- Yapacağınız tencere içerisine alalım, sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım .
- Halka doğranmış kapya biberi ekleyelim, rengi dönene kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyelim .
- Daha sonra süzgeçten geçirdiğimiz garnitürü ekleyelim hafif kavuralım .
- Üzerine bulgur ekleyip, baharatları ekleyip, 5 dakika kavuralım.
- Daha sonra kaynar suyu üzerine dökelim.
- Önce yüksek sonra kısık ateşte pişirelim .
- Suyunu çektikten sonra sofra bezine sarıp yarım saat dinlendikten sonra servis edelim.