Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Garnitürlü Etli Domates Soslu Pilav

Garnitürlü Etli Domates Soslu Pilav
0
87

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
garniturlu-etli-domates-soslu-pilav.jpg

Garnitürlü Etli Domates Soslu Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 160 gram kuşbaşı et
  • 180 gram garnitür
  • 1 adet küçük soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı domates konservesi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz

Garnitürlü Etli Domates Soslu Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Etler küçük bir halde doğranır ve 2 su bardağı su ile suyunu çekinceye kadar yaklaşık 35 40 dakika suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  2. . Tereyağı tencerede eritilir yıkanan pirinçler bir kaç tıp yağda çevrilir ve üzerine kaynamış su eklenir bir çay kaşığı tuz eklenir kapak kapatılır ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
  3. Farklı bir tavada yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur üzerine pişen etler eklenip biraz çevrilir salça eklenip biraz kavrulur.
  4. Domates eklenip 1-2 dakika çevrilir baharatlar ve tuz eklenir en son garnitür de eklenir bir tıp çevrilip ocaktan alınır.
  5. Etli garnitürlü domates soslu karışım bir kalıba kaşık yardımıyla sıkıştırılır üzerine pirinç pilavı sıkıştırılır ve servis kabına çevrilir. Afiyet olsun. ????.
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt