Garnitürlü Etli Domates Soslu Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 160 gram kuşbaşı et
- 180 gram garnitür
- 1 adet küçük soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı domates konservesi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
Garnitürlü Etli Domates Soslu Pilav Tanımı Yapılışı
- Etler küçük bir halde doğranır ve 2 su bardağı su ile suyunu çekinceye kadar yaklaşık 35 40 dakika suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- . Tereyağı tencerede eritilir yıkanan pirinçler bir kaç tıp yağda çevrilir ve üzerine kaynamış su eklenir bir çay kaşığı tuz eklenir kapak kapatılır ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
- Farklı bir tavada yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur üzerine pişen etler eklenip biraz çevrilir salça eklenip biraz kavrulur.
- Domates eklenip 1-2 dakika çevrilir baharatlar ve tuz eklenir en son garnitür de eklenir bir tıp çevrilip ocaktan alınır.
- Etli garnitürlü domates soslu karışım bir kalıba kaşık yardımıyla sıkıştırılır üzerine pirinç pilavı sıkıştırılır ve servis kabına çevrilir. Afiyet olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.