Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Garnitürlü Hellimli Makarna

Garnitürlü Hellimli Makarna
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
garniturlu-hellimli-makarna.jpg

Garnitürlü Hellimli Makarna Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket istediğiniz her hangi bir çeşit makarna
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 paket hellim peynir
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kekik

Garnitürlü Hellimli Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Makarna olağan bilindiği üzere haşlanır. Süzülür. Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılarak süzülen makarna hafif çevrilir.
  2. Makarna haşlanırken 1 yemek kaşığından biraz fazla sıvı yağ ve garnitür öbür bir tavada hafif pişirilir. Üzerine yarım yemek kaşığı salça eklenir biraz daha kavrulur.
  3. Ardına biraz su eklenir salçanın eşit olarak her yere dağılması sağlanır. Kekik ve tuz ek edilerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Son olarak en üstüne rendelenmiş hellim peyniri dökülür ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirilir akabinde kapağı kapalı vaziyette peynir eriyene kadar bekletilir.
  5. Suda haşlanan makarna tereyağında kavrulur. Olağan yapılan makarnanın üzerine garnitürlü sos ek edilerek servis edilir. Afiyet olsun. (Ben fotoğrafta meskende hellim peynirim olmadığı için kaşar peyniri kullandım. )
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt