Garnitürlü Hellimli Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket istediğiniz her hangi bir çeşit makarna
- 1 kavanoz garnitür
- 1 paket hellim peynir
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kekik
Garnitürlü Hellimli Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarna olağan bilindiği üzere haşlanır. Süzülür. Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılarak süzülen makarna hafif çevrilir.
- Makarna haşlanırken 1 yemek kaşığından biraz fazla sıvı yağ ve garnitür öbür bir tavada hafif pişirilir. Üzerine yarım yemek kaşığı salça eklenir biraz daha kavrulur.
- Ardına biraz su eklenir salçanın eşit olarak her yere dağılması sağlanır. Kekik ve tuz ek edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Son olarak en üstüne rendelenmiş hellim peyniri dökülür ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirilir akabinde kapağı kapalı vaziyette peynir eriyene kadar bekletilir.
- Suda haşlanan makarna tereyağında kavrulur. Olağan yapılan makarnanın üzerine garnitürlü sos ek edilerek servis edilir. Afiyet olsun. (Ben fotoğrafta meskende hellim peynirim olmadığı için kaşar peyniri kullandım. )