Garnitürlü Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 konserve tat garnitür
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 6 kısım maydanoz
- Birkaç yaprak marul
- Küçük bir kesim mor lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz, kuru nane
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Pulbiber sumak, limon suyu
Garnitürlü Kısır Tanımı Yapılışı
- Sıcak suyu ile kısırlık bulguru ıslatıyoruz.
- Bir adet kuru soğanı doğrayıp tavaya alıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ gezdiriyoruz biraz bol olsun ????
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- İstediğimiz pembelikte olunca salçaları ve baharatları ek edip bırakıyoruz.
- Sumak en son ekleyelim.
- Kavrulmuş soğanı kenarda bekleyen bulgur ile buluşturuyoruz.
- Daha sonra kıvırcık ve maydanozları da doğrayıp ekliyoruz.
- Garnitürü de bu etapta ek edebiliriz.
- Üzerine limon sıkıp, yağı az ise yağ gezdirelim, ve garnitürlü kısır hazır.