Garnitürlü Köfte Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için:
- 500 gram kıyma
- 1 büyük soğan ufak ufak doğranmış ya da rendelenip suyu sıkılmış
- 1.5 ince belirli çay bardağı ile bayat etmek ufağı
- 1 adet yumurta
- Dilerseniz 2 adet sarımsak (Ben tercih etmiyorum)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Dilerseniz biraz beş türlü ya da yedi türlü olabilir
- Kuru reyhan
- Taze maydanoz
- 1.5 su bardağı bezelye
- 3 adet soğan
- Mevsimi ise 1 adet havuç (bende yoktu)
- 8 – 10 adet patates, tuz, sıvı yağ
- 1.5 doruklu yemek kaşığı domates salçası
- 2.5 su bardağı sıcak su
Garnitürlü Köfte Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte gereçlerini yoğurup yuvarlatılmış ve üstünden hafif yassı olacak biçimde bastırılmış köfteler yapalım. Bunları bir tepsiye dizerek buzdolabında bekletelim. İsterseniz köfteleri bir gün evvel dahi yapabilirsiniz. Beklemesinin hiçbir sakıncası yok.
- Patatesleri ve soğanları irice küpler halinde doğrayalım.
- Fırın tepsisinde yağlayıp, tuzlayıp yaklaşık 20 dakika ön pişirme yapalım. 200 derece fanlı ayarda.
- Bu sırada bezelyeleri yeşil suyu ve ot kokusu gitsin diye 5 10 dakika kadar kaynatalım.
- 20 dakika sonra fırından patatesleri alalım ve üzerine bezelyeleri (varsa önden tekrar 5 10 dakika yumuşattığınız havucu da) ekleyelim.
- Köfteleri ortalarına yerleştirelim ve salçalı suyunu döküp tekrar fırınlayalım.
- Yaklaşık 40 dakika da bu biçimde piştikten sonra alabilir dilerseniz servis ederken kıyılmış maydanoz da serpebilirsiniz.