
Garnitürlü Mantar Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket büyük mantar
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı küp küp doğranmış havuç
- 1 çay bardağı mısır
- 1 yemek tereyağı
- Çok az kaşar peyniri
- Tuz karabiber
- 1 küp şeker
Garnitürlü Mantar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu ölçüleri mantarın büyüklüğüne nazaran arttırıp azaltabilirsiniz. Benim mantarların büyük değildi, büyük olsa çok daha hoş duruyor.
- Mantarların saplarını koparıp, kabuğunu soyalım (Arzuya kalmış) kenarda beklesin.
- Tereyağında mıdır, bezelye ve havucu kavuralım. Tuz karabiber ve şekeri ekleyin. Çok fazla pişirmeye gerek yok, fırında da pişecek.
- Mantarların içine harçtan koyup, üzerlerine çok az, bir rende tanesi kadar kaşar peyniri koyalım ????. Hedef zerzevatları bir ortada tutsun ve lezzetlendirsin çok koyarsanız sebzelerin manzarasını kapatır. Sonra 180 derecede pişirin.