Garrnitürlü Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket ince bulgur
- 5 tutam maydanoz
- 4 adet yeşil soğan
- 5 adet marul
- 1 büyük kuru soğan
- orta uzunluk mor lahananın yarısı
- 3 adet havuç
- 1 kutu mısır
- 10 adet kornişon salatalık turşusu
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- Yenibahar
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
Garrnitürlü Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En baştan söyleyeyim bu kısır bu kadar hoş olur mu diyeceksiniz eşsiz bir tat.
- İlk evvel bir paket ince bulgurun kaynamış su üzerine dökerek biraz şişmesini bekliyoruz.
- Diğer bir yandan kuru soğanlarımızın düzgünce rondodan çekerek suyunu sıkıyoruz ve az bir zeytinyağında tavada kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine biraz biber salçası biraz da domates salçasını karıştırıyoruz.
- Daha sonra onu az biraz sulandırıldıktan sonra ince bulgurun içerisine döküyoruz.
- Diğer bir yandan mor lahana larımızı ince ince kıyıyoruz. Biraz limon ve biraz tuzla güzelce yoğuruyoruz.
- Havuçlarımızı rendeliyoruz, yeşil soğanı, maydanozu, marulu ince ince doğrayıp ince bulgurumuzun içerisine katıyoruz.
- Kornişon salatalık turşusunu ince ince doğruyoruz ve mısır ile birlikte içerisine katıyoruz içerisine kattığımız tüm garnitürlerden sonra biraz karabiber biraz tuz ve yenibahar içerisine katıp karıştırıyoruz.
- Baharatı karıştırılıp yapılan kısırımızın içerisine biraz zeytinyağı ve nar ekşisi karıştırarak büsbütün harmanlanması için karıştırıyoruz kısırımız hazır afiyet olsun.