Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Garrnitürlü Kısır

Garrnitürlü Kısır
0
26

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Garrnitürlü Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket ince bulgur
  • 5 tutam maydanoz
  • 4 adet yeşil soğan
  • 5 adet marul
  • 1 büyük kuru soğan
  • orta uzunluk mor lahananın yarısı
  • 3 adet havuç
  • 1 kutu mısır
  • 10 adet kornişon salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Garrnitürlü Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

En baştan söyleyeyim bu kısır bu kadar hoş olur mu diyeceksiniz eşsiz bir tat.
  1. İlk evvel bir paket ince bulgurun kaynamış su üzerine dökerek biraz şişmesini bekliyoruz.
  2. Diğer bir yandan kuru soğanlarımızın düzgünce rondodan çekerek suyunu sıkıyoruz ve az bir zeytinyağında tavada kavuruyoruz.
  3. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine biraz biber salçası biraz da domates salçasını karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra onu az biraz sulandırıldıktan sonra ince bulgurun içerisine döküyoruz.
  5. Diğer bir yandan mor lahana larımızı ince ince kıyıyoruz. Biraz limon ve biraz tuzla güzelce yoğuruyoruz.
  6. Havuçlarımızı rendeliyoruz, yeşil soğanı, maydanozu, marulu ince ince doğrayıp ince bulgurumuzun içerisine katıyoruz.
  7. Kornişon salatalık turşusunu ince ince doğruyoruz ve mısır ile birlikte içerisine katıyoruz içerisine kattığımız tüm garnitürlerden sonra biraz karabiber biraz tuz ve yenibahar içerisine katıp karıştırıyoruz.
  8. Baharatı karıştırılıp yapılan kısırımızın içerisine biraz zeytinyağı ve nar ekşisi karıştırarak büsbütün harmanlanması için karıştırıyoruz kısırımız hazır afiyet olsun.
Garrnitürlü Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lezzetli Kısır Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı kısırlık ince bulgur6 su bardağı su2 çay bardağı zeytinyağ/sıvı yağ1,5 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon isteğe göre pulbiberYarım limonYarım çay bardağından biraz fazla nar ekşisi5 yada 6 yaprak nane yada 1,5 tatlı kaşığı nane2 adet büyük boy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Kısır Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ince bulgur1 su bardağı sıcak su (Islatmak için)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı sumak1 çay kaşığı kimyon8-10 adet kornişon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Kısır Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı ince bulgur6-7 kol marul1 adet domates1 adet salatalık1 adet soğan1 tutam maydanoz1 tutam taze nane1 yemek kaşığı salça1-1.5 su bardağı zeytinyağı1 diş sarımsakTuzPulbiber Kısır Tanımı Yapılışı Bulguru sıcak su ile ıslayalım bir 5 dakika kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kısır Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ince bulgur1,5 su bardağı sıcak su1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 tane soğan1/2 (yarım) çay bardağı limonsuyuÇeyrek çay bardağı nar ekşisi1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı nane1/2 (yarım) çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Şalgamlı Kısır Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur2.5 su bardağı acısız şalgam suyu1 kutu konserve mısır8-10 adet kornişon turşu4 kısım taze soğan1/2 (yarım) demet maydanoz1/2 (yarım) demet dereotuTuz, karabiberZeytinyağıYarım limonun suyuNar ekşisi (arzuya göre) Şalgamlı Kısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt