iltasyazilim
FD Üye
Gaz için nebati çözüm reçetelerine geçmeden önce fazla miktarda gaz oluşumunu alıkoymak için yapmanız gerekenlere bir göz atalım Ilk Olarak buğday ürünlerini azaltmalısınız Buğday içinde yer alan lifler kolesterolün düşürülmesi için yardımcı olsa da bununla beraber gaz oluşumuna da niçin olmaktadır Buğday tükettikten sonra gaz sorunu yaşıyorsanız bu koşul buğdaya aleyhinde sağduyu olduğunuza veya alerjik bir duruma işaret ediyor olabilir Buğday ekmek ve makarna gibi ürünlerin yanı sıra çoğu bitmiş gıdada, soya sosunda hatta dondurma da bile kullanılmaktadır
Süt ve süt ürünlerinin gaza niçin olduğu bilinmektedir Bu gibi ürünleri sınırlandırmanız gaz oluşumunu azaltacaktır Süt ve süt ürünleri alımından sonradan gaz oluşumu aşırı miktarda oluyorsa laktoza aleyhinde duyarlığınız olabilir Hidrolize olduğu süre iki monosakkarid molekülüne ayrılan şeker olan laktoz içeren bu ürünlere hassasiyetiniz varsa vücudunuz ince bağırsakta laktozu benzetmek için gereklilik duyulan laktaz enzimini salgılamıyor demektir
Süt ürünleri yerine prebiyotik ürünler tüketerek vücudunuz için gerekli mineralleri bu yolla alabilirsiniz Pirebiyoik ürünler bununla birlikte sindirim sisteminin ahenkli olarak çalışmasına muavin olmaktadır
Yemeklerden önce ve daha sonra yiyeceğiniz rezene gaz oluşumunu azaltmakta ve oluşan gazın vücuttan atılmasında etkin bir bitki olarak kullanılmaktadır Rezeneyi bir miktar suda kaynatıp demlenmesini bekledikten sonradan da dere gibi içebilirsiniz
Nane çayı da benzer rezenede olduğu gibi mide şişkinliğini almada ve gaz çıkarmanızı sağlamada etkin bir nebati üründür
Nebati yöntemler menfaat sağlamıyorsa doktorunuza danışarak gazın oluşmasına niçin olan bakterilerin azaltılması için kullanılan antibiyotiklerden kullanabilirsiniz *
Süt ve süt ürünlerinin gaza niçin olduğu bilinmektedir Bu gibi ürünleri sınırlandırmanız gaz oluşumunu azaltacaktır Süt ve süt ürünleri alımından sonradan gaz oluşumu aşırı miktarda oluyorsa laktoza aleyhinde duyarlığınız olabilir Hidrolize olduğu süre iki monosakkarid molekülüne ayrılan şeker olan laktoz içeren bu ürünlere hassasiyetiniz varsa vücudunuz ince bağırsakta laktozu benzetmek için gereklilik duyulan laktaz enzimini salgılamıyor demektir
Süt ürünleri yerine prebiyotik ürünler tüketerek vücudunuz için gerekli mineralleri bu yolla alabilirsiniz Pirebiyoik ürünler bununla birlikte sindirim sisteminin ahenkli olarak çalışmasına muavin olmaktadır
Yemeklerden önce ve daha sonra yiyeceğiniz rezene gaz oluşumunu azaltmakta ve oluşan gazın vücuttan atılmasında etkin bir bitki olarak kullanılmaktadır Rezeneyi bir miktar suda kaynatıp demlenmesini bekledikten sonradan da dere gibi içebilirsiniz
Nane çayı da benzer rezenede olduğu gibi mide şişkinliğini almada ve gaz çıkarmanızı sağlamada etkin bir nebati üründür
Nebati yöntemler menfaat sağlamıyorsa doktorunuza danışarak gazın oluşmasına niçin olan bakterilerin azaltılması için kullanılan antibiyotiklerden kullanabilirsiniz *