Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gaziantep Baklavası

Gaziantep Baklavası
0
81

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Gaziantep Baklavası Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 silme çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 7 su bardağı un(kulak göğsünden birazcık sert olacak ,açarken nişasta çekmemesi için.)
Açmak için ;
  • Mısır nişastası
Arasına ;
  • Ceviz içi
Üstüne eritmek için:
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  •  2 su bardağı içme suyu
  • Çeyrek limon suyu

Gaziantep Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için; nişasta hariç bütün gereçler karıştırılır,iyice yoğrulur.
  2. 1 saat üstü streçlenip dinlendirilir.
  3. Hamur 2 ‘ye bölünür. 2 tepsi olacağı için. (isteyen gereçleri yarı yarıya azaltarak 1 tepsilik baklava yapabilir. )
  4. 1 modül hamur 15 adet olacak biçimde cevizden biraz büyük bezeler olarak yuvarlanır.
  5. Her kat için 5 adet beze kullanılacak.
  6. Nişasta ile 5 tane beze evvel tabak büyüklüğünde,sonra ortalarına çokça nişasta serpilerek üst üste konur tepsinin büyüklüğünü geçecek biçimde açılır.
  7. Tepsi ölçüsünde kesilir,yerleştirilir. Ortasına ceviz yayılır.
  8. Diğer 10 adet beze de tıpkı biçimde açılır. Yani 2 kat ceviz olacak ortalarında.
  9. 15 yufka üzere görünse de yufkayı büyük açtığımız için 30 kat yüksekliğinde oluyor.
  10. İstenildiği halde kesilir.
  11. Tereyağı eritilir,sıvı yağ ek edilir,fokurdayınca alınır.
  12. Hafif ılıyınca baklavaların üstüne gezdirilir. (dibindeki beyaz süt kısmı dökülmeyecek yoksa baklavalar da yanık imgesi oluşur. )
  13. Şimdi işin en püf noktası şu:2 tane yemek kaşığı alınacak,her bir baklava, kaşıkların sırt kısmıyla ortaya yanlışsız bombeleştirilecek.
  14. Kare kestiyseniz 2 tarafı da sıkıştırılacak. Bu türlü yapmamızın sebebi pastanelerdeki imaj için.
  15. Önceden ısıtılmış fırında 200 c de 10 dakika,180 c de 40-45 dakika pişirilecek.
  16. Süre fırınınızın modeline nazaran değişebilir. Kızarınca çıkarabilirsiniz.
  17. Baklavayı fırına verince şerbeti hazırlıyoruz. Toz şeker ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  18. 15 dakika kaynatıp,limon sıkıp biraz fokurdayınca alıyoruz.
  19. Baklava fırından çıkınca hafif ılımış olan şerbetin evvel bir kısmını gezdiriyoruz, 10 dakika sonra kalan şerbeti gezdiriyoruz.
Not;Bu verdiğim ölçülerden 2 tepsi çıkıyor.

Şerbet ise 1 tepsilik yazıyorum zira ben farklı ayrı şerbet hazırlıyorum.

Gaziantep Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ev Baklavası Nasıl Yapılır Ev Baklavası Tarifi, Resimli Ev Baklavası Tarifi imagesevbaklavasitarifiresimli5ad426d14fd3d Ev Baklavası Malzemeleri: Ev Baklavası Şerbeti: 5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su yarım limonun suyu Ev Baklavası Hamuru: 4 su bardağı un 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Gazete Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 çay bardağı süt (150 gram lık ölçü bardak)1 çay bardağı suYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı sirke7 su bardağı un1 yumurta1 fiske tuz Hamuru açmak için NişastaUn Şerbeti için Küçük tepsi:4,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Gazete Baklavası (En Kolay, En Guzel) Tarifi İcin Malzemeler *2 adet yumurta *2 corba kaşığı yoğurt *Yarım su bardağı sut *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 corba kaşığı sirke *1 cay kaşığı kabartma toz *1 fiske tuz ve aldığı kadar un *Acmak icin nişasta(mısır, buğday) fark etmez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Bayramların Vazgeçilmezi Trakya Baklavası (Anne Usulü) Tanımı İçin Gereçler 3 yumurta1 kg un1 yemek kaşığı sirke (yoksa limon suyu )1 tatlı kaşığı soda1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağSüt(aldığı kadar un) hamur süt ile yoğuralacak o yüzden göz kararı süt koydum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Ev Baklavası Denenmesi Gereken Tanım Tanımı İçin Malzemeler 100 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin1 su bardağı su1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı üzüm sirkesi5,5 yahut 6 su bardağı un (dikkatli halde ek edilecek) Şerbeti için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt