Gaziantep Bayram Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram sade yağ
- 500 gram çekilmiş şeker veya pudra şekeri
- 500 gram un
- 500 gram çekilmiş irmik
- 200 gram antep fıstığı (üzerine)
Gaziantep Bayram Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ile sade yağı iyice eriyene kadar karıştırarak yoğuruyoruz sonra irmik ve ununu ilave edelim, iyice yoğuralım.
- Hamurumuz kulak memesi kıvamında olup dağılmayan bir hamur olacak şekilde olmalı. (Dinlendirerek belli aralıklarla da yoğurabilirsiniz veya tutturamam diyenler et makinesinde çekebilir ).
- Bir parça yağlı kağıt üzerinde şekil verip fıstığımızı fotoğraftaki gibi ucuna koyup tepsimize diziyoruz.
- 180 derecede kontrollü şekilde kızarmadan pişiriyoruz rengi beyaz kalmalı afiyet olsun .
Gaziantep Bayram Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.