
Gaziantep Mutfağından Yepyeni Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram kuzu eti (6-8 kişilik)
- 1 adet yumurta
- 500 gram süzme yoğurt
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 100 gram pirinç
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 8 su bardağı kaynar su
- 1 çorba kaşığı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 tatlı kaşığı kuru nane
Gaziantep Mutfağından Orjinal Lebeniye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle etimizi küçük küçük doğrayalım.
- Genişçe bir tencerenin içine bir çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim ateşi açıp orta ateşe verelim etlerimizi tencereye alalım birkaç dakika kavurduktan sonra kaynamış olan suyumuzu etin üzerine ekleyelim ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim.
- Başka yandan genişçe bir kabın içine yoğurdumuzu yumurtamızı ve unumuzu alıp yeterlice çırpalım pişen etimizin içine yıkanmış pirincimizi ekleyelim.
- Pişen pirincimizin üstüne haşlanmış nohudumuzu ekleyelim birkaç kaynar geldikten sonra hazırlamış olduğumuz sosumuzun içine çorbamızın suyundan ekleyip tıpkı ısıya gelene kadar birkaç kepçe suyunu ekleyelim ve sosumuzu çorbamıza ekleyelim.
- Kaynayana kadar karıştıralım orta ateşte pişirelim bir tavaya tereyağımızı ekleyip eriyince kuru nanemizide ekleyip ateşi kapatalım ve çorbamıza ekleyelim birkaç taşım daha kaynadıktan sonra karabiberle servis yapalım afiyet olsun.