Gaziantep Tarzı Ciğer Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 50 gram kuyruk yağı
- 500 gram kuzu ciğer (Dana ciğeri de olur)
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 6-7 adet yeşil sivri biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
Gaziantep Metodu Ciğer Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pişirme sürecine başlamadan evvel tavamızı yüksek ateşte kızdıralım ve kuyruk yağını ekleyince cossss sesi katiyen gelmeli.
- Kuyruk yağını ve ciğeri yüksek ateşte pişirelim. Daha sonra kuyruk yağını küçük küçük doğrayalım. Hedefimiz yalnızca yağını kullanmak posasını dışarı çıkarıyoruz.
- Kuyruk yağı büsbütün yağını saldıktan sonra kuşbaşının yarısı kadar doğradığımız ciğerleri ekleyelim. Rengi dönene kadar pişirmeye devam edelim. Zerzevatları eklemeden evvel 1tatlı kaşığı biber salçasını ekleyelim.
- Bu sırada zerzevatları doğramaya başlayalım. Birinci basamakta soğanla başlayalım. Bütün sakatatlarda evvel eti yada ciğeri pişirelim tam karşıtı yapılırsa soğan kavurmamızı sulandırır ve tadını kaçırabilir.
- Soğanları küçük olmayacak biçimde iri taneli doğrayalım yemekte kaybolmasını istemiyorum. Birebir süreci öbür sebzelerede uygulayalım lokantalarda da böyledir sebzeler iri taneli olarak lezzeti kaçmadan pişirilir.
- Öbür tarafta ciğeri karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz rengi değişmeye başladı birinci evvel soğan ve sonrasında kapta biber daha sonra yeşil biberi sırasıyla pişirme müddetlerine nazaran ekleyelim.
- Ciğer sote sebzelerle buluştuktan sonra 10 dakika pişirelim ve baharatlarını ek edelim. Et yada ciğer pişirirken tuz asla başla eklenmez yoksa et yada ciğeri sertleştirir.
- Bir detay olarakta et çeşidi sotelere domates girmez aksi takdirde soteyi büsbütün sulandırır ve çorba üzere olmasına neden olur. Domatesi yanında tüketebilir siniz. En son olarak baharatları da ek edip 2dk sonra ocağın altını kapatıyoruz.