Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gaziantep Usulü İçli Köfte

Gaziantep Usulü İçli Köfte
0
104

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Gaziantep Metodu İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler


İç gereçleri için;
  • 500gr kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3,4 tane soğan
  • 1bardak ceviz içi
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Köfte materyalleri için;
  • 500gr ince bulgur
  • Yaklaşık 3 su bardağı olağan su
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı antep salçası

Gaziantep Tarzı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına bulgur ile irmiği alıyoruz, su yardımı ile ıslanalım ağzını kapatarak dinlenmeye bırakalım.
  2. Bir taraftan ocağa aldığımız tencerenin içine evvel kıymamızı alalım kıymalar rengini değiştiresiye kadar kavuralım. Üzerine yağımızı ek edelim, sonra soğanlarımızı alalım baharatlarımızı ek edelim, soğanlara ölünceye kadar pişirelim.
  3. En son cevizlerimizi katalım birazda cevizle kavurduktan sonra ocağı kapatıp, içimizi soğumaya alalım.
  4. Gelelim köftemize şişen bulgur ve irmiğe baharatlarımızı kattıktan sonra güzelce yoğuralım yumuşak bir kıvama geldiğinde unumuzu ek edelim.
  5. Unu yedirdikten sonra hamurumuz hazır hale geldikten sonra elimizi ıslatarak küçük bezeler yapalım. Daha sonra bezeleri işaret parmağımızla uygunum içini doldurup limon biçimini alacak formda kapatalım.
  6. Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun dilerseniz buzluğa atıp donuk bir formda istediğiniz vakit kızarta bilirsiniz.
Gaziantep Metodu İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt