elektronikci
FD Üye
Gaziantep Metodu İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç gereçleri için;
- 500gr kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3,4 tane soğan
- 1bardak ceviz içi
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 500gr ince bulgur
- Yaklaşık 3 su bardağı olağan su
- Yarım su bardağı irmik
- 2su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı antep salçası
Gaziantep Tarzı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına bulgur ile irmiği alıyoruz, su yardımı ile ıslanalım ağzını kapatarak dinlenmeye bırakalım.
- Bir taraftan ocağa aldığımız tencerenin içine evvel kıymamızı alalım kıymalar rengini değiştiresiye kadar kavuralım. Üzerine yağımızı ek edelim, sonra soğanlarımızı alalım baharatlarımızı ek edelim, soğanlara ölünceye kadar pişirelim.
- En son cevizlerimizi katalım birazda cevizle kavurduktan sonra ocağı kapatıp, içimizi soğumaya alalım.
- Gelelim köftemize şişen bulgur ve irmiğe baharatlarımızı kattıktan sonra güzelce yoğuralım yumuşak bir kıvama geldiğinde unumuzu ek edelim.
- Unu yedirdikten sonra hamurumuz hazır hale geldikten sonra elimizi ıslatarak küçük bezeler yapalım. Daha sonra bezeleri işaret parmağımızla uygunum içini doldurup limon biçimini alacak formda kapatalım.
- Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun dilerseniz buzluğa atıp donuk bir formda istediğiniz vakit kızarta bilirsiniz.