elektronikci
FD Üye
Gaziantep Yöntemi Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
- 5 adet kuru acur
- 5 adet kuru kabak
- 30-40 adet salamura yaprak
- Yarım kilo haşlanmış lahana
- 2 baş soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 4 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı karışık salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 litre kaynar su
Gaziantep Tarzı Karışık Dolma Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yağı koyuyoruz. Yağ ısınınca soğanları düzgünce kavuruyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip atıyoruz.
- Salçayı koyup kavurunca baharatları atıyoruz.
- Bir iki kez karıştırıp su da yıkadığımız pirinçleri atıp güzelce karıştırıp 3 su bardağı suyu ekliyoruz.
- Sırasıyla lahana, patlıcan, kabak, acur ve biberleri haşlıyoruz.
- Yaprakları tuzu gitsin diye haşlıyoruz.
- Önce en alta patlıcanları, kabakları ve acurları doldurup diziyoruz.
- Üzerine biberleri doldurup diziyoruz.
- Ardından salamura yaprakları sarıp diziyoruz.
- Lahanaları sarıp dizdikten sonra üzerine yük koyup sosu hazırlıyoruz.
- Sosu ekleyip evvel yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.